Poslovni Dnevnik

Vuplast je najbolja priča o poduzećima u Europi

-

Odbor menadžera iz Europske komisije proglasio je čakovečku tvrtku Vuplast najboljom poduzetnič­kom priču na natječaju Europske poduzetnič­ke mreže(EEN), koji se jučer održao virtualno pod nazivom Enterprise Europe Network eDays. Tvrtku je nominirao EEN, koji djeluje u sklopu HGK, a glasovima svih članova izabrana je u tri najbolje u Europi i tako ušla u finalni izbor za pobjednika.

U pandemiji se istaknula Vuplastova razgradiva “biohazard” vreća od 100% recikliraj­ućeg materijala koja se pri pranju raspadne, bez negativnih učinaka na perilicu rublja, a koriste je bolnice, vrtići i domovi za starije osobe. Tvrtka danas surađuje sa 70 bolnica i brojnim distribute­rima diljem Europske unije.

“Kada bolnice koriste naše vreće, nakon pranja ih možemo reciklirat­i. Jedini smo proizvođač takvih proizvoda i zaista se svi osjećaju sigurno ih koriste. Osjećaj je predivan kada se bavite poduzetniš­tvom i dobijete jedno takvo priznanje”, rekao je za Poslovni dnevnik prije uoči natječaja Ivan Marciuš, voditelj poslovne logistike u Vuplastu. Najavili su da će izgraditi nove proizvodne prostorije gdje će imati najviše higijenske standarde da bi napredoval­i u pakiranju i proizvodnj­i ambalaže za velike farmaceuts­ke tvrtke, a planiraju i logističko­distribuci­jski centar.

 ??  ?? Najbolja poduzetnič­ka priča dolazi iz čakovečke tvrtke koja proizvodi biohazard vreće, 100% razgradive
Najbolja poduzetnič­ka priča dolazi iz čakovečke tvrtke koja proizvodi biohazard vreće, 100% razgradive

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia