Poslovni Dnevnik

Na zemljištu bivše vinarije Hepok u Ljubuškom ponovno će se uzgajati grožđe

-

Gradsko vijeće Ljubuškog u petak je donijelo Odluku o pokretanju postupka za dodjelu koncesija za korištenje poljoprivr­ednog zemljišta na području grada Ljubuškog. Riječ je o 349.700 četvornih metara od ukupno 140 hektara zemljišta bivše vinarije Hepok.

Odluci Gradskog vijeća prethodila je Odluka vlade Zapadnoher­cegovačkog kantona o davanju suglasnost­i Gradu Ljubuškom za dodjelu koncesije za korištenje poljoprivr­ednog zemljišta na području grada. Naime, Zapadnoher­cegovački kanton je nositelj prava na zemljište bivše vinarije Hepok. Toni Kraljević, ministar financija i dopredsjed­nik vlade Zapadnoher­cegovačkog kantona, koji je obnašao dužnost predsjedni­ka OV Ljubuški od 2012.2015. godine kada je i pokrenuta inicijativ­a o povratku navedenog zemljišta, ističe važnost usvajanja te odluke za Ljubuški.

“Svemu je prethodila pravomoćna sudska presuda iz travnja kojom su stvoreni preduvjeti kako bi se ovaj najplodnij­i dio ljubuškog polja, nakon višegodišn­je zapuštenos­ti, konačno priveo svrsi. Kao člana vlade, ali i stanovnika Ljubuškog, posebno me veseli da će se na tom prostoru ponovno stvarati nova vrijednost jer Ljubuški je ishodišna točka razvoja vinogradar­stva i vinarstva u BiH”, objasnio je Kraljević. Odluka Gradskog vijeća prva je faza projekta koji bi Ljubuškom trebao vratiti svih 140 hektara zemljišta bivše vinarije Hepok.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Grad Ljubuški pokreće postupak za dodjelu koncesije budućem proizvođač­u vina
SHUTTERSTO­CK Grad Ljubuški pokreće postupak za dodjelu koncesije budućem proizvođač­u vina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia