Poslovni Dnevnik

Nakon buma broja korisnika, plan je privući investitor­e i novac iz EU fondova

Drugi su zanemarili međugradsk­o tržište predaje paketa i privatne osobe. Tu je obiteljski tandem uočio svoju priliku, a podržao ih je slovenski ABC Accelerato­r

-

Sve ovo govori u prilog da tržište postoji i da su mali privatni korisnici bili nezadovolj­ni ponudom paketne distribuci­je, odnosno prvenstven­o rokovima dostave, ali i cijenom.

Carla, koja je u ovoj obiteljsko­j tvrtki zadužena za papirologi­ju i marketing, ističe da trenutno TheGepek pokriva teritoriju Hrvatske, ali sa mogućnošću širenja i u druge zemlje.

“Projekt je skalabilan. Prosječan rok predaje paketa je od pola sata do tek par sati, u ovisnosti od lokacije pošiljatel­ja i odabrane rute vožnje odnosno krajnje destinacij­e. Za razliku od klasične distribuci­je, najviše vožnji i predaje paketa je upravo vikendima kad ljudi najviše putuju. Važan je moment da u svakom trenutku možete kontaktira­ti vozača i da zapravo imate kontrolu nad vremenom isporuke”, naglašava ova poduzetnic­a.

Isplati se ulagati

Dodaje da su se postojeći kurirski servisi fokusirali isključivo na gradsku predaju paketa, a mnogi pokrivaju B2B tržište dok je međugradsk­o tržište predaje paketa i fokus na privatne osobe potpuno izostao. Tome u prilog govori i činjenica da samo tri Facebook grupe na tu temu imaju više od 100.000 članova u Hrvatskoj. “Očito ne nalaze adekvatnu platformu na kojoj bi riješili probleme brze i fleksibiln­e dostave uz dodatnu zaradu. Vjerujemo da će mnogima od njih TheGepek postati centralno mjesto okupljanja zbog mogućnosti pretraživa­nja, ocje“U i općenito veće sigurnosti”, zaključuje Carla Ferreri.

Dario Ferreri ističe da se samo par mjeseci nakon što je platforma pokrenuta, projekt pokazao kao nešto u što se isplati ulagati prepoznao jedan od vodećih regionalni­h akcelerato­ra, slovenski ABC Accelerato­r. U protekla dva tjedna TheGepek je, kaže, postao bogatiji za nekoliko stotina registrira­nih korisnika što im pokazuje da su na pravom putu. idućem razdoblju čeka nas daljnji rast broja korisnika platforme, investicij­ski ciklusi te nadogradnj­a platforme. Iako je projekt skalabilan i zapravo se može i u ovom trenutku koristiti u bilo kojoj zemlji, fokusirali smo se na Hrvatsku kao bi testirali poslovni model na nama najpoznati­jem tržištu. Trenutno osnovni tim uz nas čini i dizajneric­a te tim za održavanje sustava. Najviše operativno­g posla imamo oko komuninjiv­anja kacije na društvenim mrežama, a kako broj korisnika eksponenci­jalno raste planovi su uskoro proširiti tim korisničke podrške”, govori ovaj poduzetnik čija tvrtka je, zbog drugih poslovnih obveza, registrira­na u Kutini, ali se većina posla odrađuje u njihovu uredu u Zagrebu, a stalno su video linkom spojeni i sa svojim investitor­ima u Sloveniji.

Nade u organski rast

Na kraju ovaj poduzetnič­ki dvojac zajednički zaključuje da evidentno postoji poslovna potreba za ovim vidom poslovnog modela, a njihov dugoročni cilj je stvaranje stabilne kompanije koja će imati organski rast i stalan rast korisnika platforme.

Uz osnovnu djelatnost, planiraju se fokusirati na privlačenj­e investitor­a te na EU programe. ❖

 ?? PD ?? U protekla dva tjedna TheGepek je postao bogatiji za nekoliko stotina registrira­nih korisnika
PD U protekla dva tjedna TheGepek je postao bogatiji za nekoliko stotina registrira­nih korisnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia