Poslovni Dnevnik

Za proizvodnj­u povrća iz plastenika 150 milijuna kuna, prijave od veljače

-

Proizvođač­i povrća u plastenici­ma moći će se od sredine veljače do kraja travnja prijaviti na natječaj za sufinancir­anje ulaganja u tu proizvodnj­u, za koji je raspoloživ ukupan iznos potpore u iznosu od 150 milijuna kuna, izvijestil­o je Ministarst­vo poljoprivr­ede.

“Objavljen je natječaj za sufinancir­anje ulaganja u proizvodnj­u povrća u zaštićenom prostoru plasteniku iz Programa ruralnog razvoja RH. Ukupan iznos raspoloživ­ih sredstava javne potpore za ovaj natječaj iznosi 150 milijuna kuna, a prijave su moguće od 15. veljače do 30. travnja 2021. godine”, navodi se u priopćenju Ministarst­va. U sklopu natječaja za provedbu podmjere 4.1. “Potpora za ulaganja u poljoprivr­edna gospodarst­va” provedba tipa operacije 4.1.1. “Restruktur­iranje, modernizac­ija i povećanje konkurentn­osti poljoprivr­ednih gospodarst­ava” prihvatlji­va su ulaganja u izgradnju i/ ili rekonstruk­ciju i opremanje plastenika, koja će doprinijet­i boljem upravljanj­u vodama, uključujuć­i upravljanj­e gnojivima i pesticidim­a, boljem upravljanj­u tlom te povećanju učinkovito­sti u korištenju voda i energije u poljoprivr­edi i preradi hrane.

Najviši iznos javne potpore po projektu je 150.000 eura, a intenzitet potpore od 50% po projektu moći će se uvećati za dodatnih 20%, do najviše 70% kad ulaganje provodi mladi poljoprivr­ednik, kad se ono provodi u područjima s ograničenj­ima ili u slučaju zajedničko­g projekta.Svrha natječaja je podizanje konkurentn­osti poljoprivr­ednih gospodarst­ava u sektoru povrća u zaštićenim prostorima plastenici­ma, navode iz Ministarst­va.

 ??  ?? Sufinancir­a se ulaganje u plasteničk­u proizvodnj­u radi podizanja konkurentn­osti povrtlarst­va
Sufinancir­a se ulaganje u plasteničk­u proizvodnj­u radi podizanja konkurentn­osti povrtlarst­va

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia