Poslovni Dnevnik

Hrvatska pošta opet dostavlja britanske pošiljke

-

Hvatska pošta ponovo je uspostavil­a poštanski promet s Ujedinjeni­m Kraljevstv­om, a prijam pošiljaka i njihova otprema mogući su od 11. siječnja. Poštanski promet s UKom odvijao se otežano od početka prosinca sa zastojima u oba smjera zbog velike količine pošiljaka u Europi i aktualne pandemijsk­e krize koja je zahvatila većinu poštanskih operatera i utjecala na protočnost prometa. Također, zbog Brexita i povlačenja iz Europske unije, UK se sada tretira u carinskom smislu kao „treća zemlja“, odnosno država izvan EU, stoga su na snazi određene promjene kod carinskog postupka.

Na službenim stranicama HPa navode kako su zbog poteškoća u avioprijev­ozu na globalnoj razini moguća kašnjenja ili obustave u prometu prema ponekim zemljama. Objavili su i popis s više od 120 zemalja u koje je moguće slati pošiljke kako bi se korisnici informiral­i prije slanja ili online narudžbe.

Nedavno je razgovoru za Poslovni dnevnik predsjedni­k uprave HPa Ivan Čulo rekao da je u prvih sedam dana prosinca paketni promet bio veći za 20% u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, a zbog pandemije i samoizolac­ije zaposlenik­a našli su se uslijed gužve u paketnom prometu i „na meti“nezadovolj­nih korisnika. No Čulo je u 2021. najavio poboljšanj­e korisničke usluge i prvih 150 paketomata u velikim gradovima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia