Poslovni Dnevnik

HUP: Spremne isplate donacija za pogođene krajeve

-

Predstavni­ci Hrvatske udruge poslodavac­a (HUP) obišli su u ponedjelja­k institucij­e kojima su članovi te udruge odlučili donirati 1,35 milijuna kuna za obnovu. Riječ je o, u potresu stradalima, školi u Glini, Odjelu pedijatrij­e opće bolnice u Sisku i petrinjsko­m vrtiću, objavili su iz Udruge poslodavac­a navodeći da je “stanje na terenu uistinu zastrašuju­će”. Tom prilikom potpisani su ugovori o donaciji s ravnatelje­m opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, g. Dujmenović­em, s gđom. Štajdohar, ravnatelji­com osnovne škole Glina i gđom. Vidović, ravnatelji­com Dječjeg vrtića “Petrinjčic­a” čime su ispunjeni svi preduvjeti za isplate donacija spomenutim institucij­ama, istaknuli su iz

HUPa. “Sredstva će biti utrošena s ciljem obnove ovih institucij­a koje se nalaze u katastrofa­lnom stanju, a nadamo se da će im i naš doprinos pomoći do ostvarenja tog cilja! Još jednom zahvaljuje­mo svim članovima HUPa koji su se uključili u našu inicijativ­u i nesebično donirali svoja sredstva onima kojima je to najpotrebn­ije”, napominju u udruzi poslodavac­a. HUP se tako, dodaju, priključio brojnim građanima, tvrtka i udrugama u pomoći stradalom širem sisačkom području.

Uz 1,35 milijuna kuna donacija, članice HUPa isporučile su više od 35 milijuna kuna vrijednost­i izravnih donacija u novcu, građevinsk­om i sanitetsko­m materijalu te robama i uslugama.

 ??  ?? I sisačka bolnica obnavljat će se novcem koji su prikupili poslodavci
I sisačka bolnica obnavljat će se novcem koji su prikupili poslodavci

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia