Poslovni Dnevnik

Grci kupili 75% Apiosa koji postaje Coral Croatia i brend Shell

-

Grčka kompanija Coral A.E. zaljučila je u utorak sporazum o preuzimanj­u 75% udjela hrvatskog naftnog distribute­ra Apios d.o.o.

Tvrtka Coral A.E utemeljena je 1926. pod nazivom Shell Hellas, a naziv Coral dobila je 2010. kad ju je preuzela jedna od najvećih grčkih poslovnih grupacija, Motor Oil Hellas, čija matična tvrtka Motor Oil Group upravlja s tri glavna brenda u naftnoj industriji Grčke – Shell, Avin i Cyclon – a obuhvaća 1400 benzinskih postaja. Tvrtka se nametnula kao lider na grčkom tržištu distribuci­je nafte s oko 700 Shell benzinskih postaja, a okosnicu poslovanja čine veleprodaj­a i maloprodaj­a naftnih proizvoda za kupce u industrijs­kom, trgovačkom i prijevozni­čkom sektoru. Potencijal su prepoznali u Apiosu, tvrtki s udjelom na hrvatskom tržištu od oko 3%, utemeljeno­j 2009., a koja danas ima 26 pumpi diljem Hrvatske te bilježi velik angažman u veleprodaj­i naftnih derivata. Kako se navodi, u tvrtki okupljaju stručni tim od 50ak ljudi, a prema podacima s Poslovna. hr lani su uprihodili više od 900 milijuna kuna.

Ovom akvizicijo­m Apios d.o.o. preuzima naziv Coral Croatia d.o.o, dok će brend Apios biti zamijenjen brendom Shell, jednim od vodećih u svijetu. Preuzimanj­em tvrtke Apios u Hrvatskoj, Coral i Motor Oil Group nastavljaj­u uz pomoć snage brenda Shell uspješno širiti poslovnu mrežu s ciljem plasmana vrhunskih proizvoda i usluga.

 ?? PD ?? Tvrtka Apios zauzima 3% tržišta i ima 26 benzinskih pumpi u Hrvatskoj. One će odsad nositi globalno poznati naziv Shell
PD Tvrtka Apios zauzima 3% tržišta i ima 26 benzinskih pumpi u Hrvatskoj. One će odsad nositi globalno poznati naziv Shell

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia