Poslovni Dnevnik

Na Dugom otoku ‘jedno od najotmjeni­jih otvaranja luksuznih hotela u svijetu 2021.’

Maslinarsk­a obitelj Morović u Žmanu 28. svibnja otvara hotel kojim stupa u turistički biznis

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

I magazin Forbes najavio je skori početak rada hotela s ‘jedinstven­im konceptom na temelju kontinuira­noga kontakta s prirodom’

Villa Nai 3.3 u Žmanu na Dugom otoku otvara svoja vrata 28. svibnja. Idejno je objekt osmislio akademik Nikola Bašić 2013.godine, a projektira­n je na izohipsi što mu donosi neočekivan­i geometrijs­ki oblik.

U pitanju je projekt koji je dobio potporu iz mjere 4.2 (prerada poljoprivr­ednog proizvoda Ministarst­va poljoprivr­ede, a nastao je i uz potporu HBORa i zajma ESIF preko HAMAGBICRO­a. Kako objašnjava Goran Morović koji uz proizvodnj­u ekološkog maslinovog ulja ovim otvorenjem ulazi i u turistički biznis, riječ je o objektu koji je okružen s tisuću maslina i stablima voća.

Okućnica objekta je površine oko četiri hektara, a njihov OPG Morović inače se brine o šest hektara.

“Villa Nai 3.3 izuzetno je arhitekton­sko i građevinsk­o postignuće, osmišljeno od strane akademika Nikole Bašića. Objekt je to koji se savršeno uklapa u krajobraz otoka i mikrolokac­iju unutar maslinika. Pod istim krovom nalazi se osam smještajni­h jedinica, kušaonica maslinovog ulja te mala uljara “zadužena” za preradu maslina iz vlastitog maslinika i mala trgovina za prodaju hrvatskih proizvoda”, ističe Morović.

Organska farma s 5*

U izgradnji je korišten kamen iz iskopa za proizvodnj­u betona i kamena obloga, a od dodatnih sadržaja tu su vanjski preljevni baze, unutrašnji bazen s wellness zonom (finska/aroma sauna, kutak za vježbanje), spa s tretmanima baziranim na proizvodim­a iz maslinika, cigar room, lobby bar, teniski teren. Inače, Villa Nai 3.3 je članica udruženja The Leading

Hotels of the World, a njihovo svibanjsko otvorenje najavio je i magazin Forbes koji ih je proglasio jednom od devet novih adresa za ljeto koje je pred nama.

“Smješten na slikovitom hrvatskom otoku Dugi otok hotel Nai 3.3 jedno je od najotmjeni­jih otvaranja luksuznih hotela u godini. Ova organska farma s pet zvjezdica pridružit će se vodećim svjetskim hotelima, s jedinstven­im konceptom koji se temelji na kontinuira­nom kontaktu s prirodom”, riječi su kojima ih je Forbes opisao.

Morović ističe kako su smještajne jedinice, ukupno pet deluxe soba i tri deluxe suita individual­no uređene te svaka ima izlaz na terasu. Ističe kako je pozornost posvećena baš svakom detalju, od dizajna i kvalitete namještaja, posteljine, kada i walkin tuševa do podnih te zidnih obloga, a ukupan smještajni kapacitet je 16 osoba. “Villa Nai 3.3 također je mjesto za gastronoms­ke užitke. Uz à la carte doručak koji je uključen u cijenu smještaja, gastro tim nudi jela pripremlje­na na otvorenoj vatri u restoranu Grotta 11.000 te fine dining opciju u restoranu 3.3. Naime, 11. 000 godina su stari ostaci najstarije­g Dalmatinca pronađenog na Dugom otoku, pa odatle i ima restorana. Osnova svih jela su namirnice organskog porijekla, uzgojene na ekološki čistoj otočkoj zemlji ili ulovljene u Jadranskom moru, a vinska lista nudi biranu selekciju hrvatskih vina i svjetskih klasika, ukupno više od 200 etiketa˝, pohvalio se Morović koji sa suprugom Nives godinama proizvodi i ekološko ekstra djevičansk­o ulje Nai 3.3.

Čak 1100 stabala

Maslinik im se prostire na pet hektara i broji 1100 stabala od kojih je trećina višestolje­tnih, a ostala su posađena u zadnjih 15 godina.

Brending za Nai 3.3 povjerili su agenciji Bruketa&Žinić&Grey, a odabrano ime Nai znači snijeg na dalmatorom­anskom, izumrlom jeziku toga kraja.

“Na natjecanju u Milanu u kategoriji zalijevani­h maslina dobili smo nagradu The Best of the world i to je 24. nagrada na velikim svjetskim natjecanji­ma.Ulja ima u restoranu Zinfandel hotela Esplanade i trgovini Witrina u Zagrebu. Računamo i s gostima koji žele svjedočiti branju maslina i proizvodnj­i maslinova ulja”, poručuje Morović. ❖

16 osoba ukupno se može smjestiti u luksuznih pet soba i tri apartmana

 ??  ??
 ??  ?? Vila-hotel
nalazi se oko višestolje­tnih maslinika, projektira­o ju je akademik Nikola Bašić, neobičnog je geometrijs­kog oblika
Vila-hotel nalazi se oko višestolje­tnih maslinika, projektira­o ju je akademik Nikola Bašić, neobičnog je geometrijs­kog oblika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia