Poslovni Dnevnik

Dm odabrao 12 projekata u Baniji, OPG-ovima otvara police

-

Usklopu natječaja {ZAJEDNO} za Petrinju, Glinu i Sisak dm je odabrao 32 projekta za pomoć potresom pogođenim područjima u čiju će realizacij­u uložiti više od četiri milijuna kuna.

Povodom 25. obljetnice poslovanja dma u Hrvatskoj podržat će realizacij­u 12 društveno korisnih projekata koji obuhvaćaju sanaciju štete od potresa, izgradnju dječjih igrališta te opremanje vrtića i knjižnica, a osam projekata usmjereno je na kulturni, sportski i obrazovni razvoj Sisačkomos­lavačke županije.

Pet odabranih projekata fokusirano je na održivost i zaštitu okoliša, a njih sedam osigurat će poticaj razvoju poduzetniš­tva.

Naime, dm će u ponudu uvrstiti i proizvode odabranih OPGova s područja te županije. U pitanju su projekti koji će omogućiti brži oporavak od posljedica potresa te poduzetnič­ki, kulturni i društveni razvoj županije.

“Više od četiri milijuna kuna uložit ćemo u realizacij­u projekata kroz razne oblike podrške – financijsk­a ulaganja, donacije dm proizvoda, mjesto na policama dm-a ili angažman dm djelatnika. Tijekom proteklih četvrt stoljeća poslovali smo na temelju uvjerenja da dm kao tvrtka može i mora pozitivno utjecati na život svojih sugrađana i zajednice, a tim načelom nastavit ćemo se voditi i u godinama koje su pred nama”, poručio je Mirko Mrakužić, direktor dm-a.

 ?? G. STANZL/PIXSELL ?? Mirko Mrakužić kaže kako će kompanija više od 4 mil. kn uložiti u projekate za oporavak potresom pogođenih područja
G. STANZL/PIXSELL Mirko Mrakužić kaže kako će kompanija više od 4 mil. kn uložiti u projekate za oporavak potresom pogođenih područja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia