Poslovni Dnevnik

Crna Gora ulaže 17,5 milijuna eura u novi Ski centar Žarski, radovi će završiti 2024. godine

-

Uizgradnju crnogorsko­g Ski centra Žarski u Mojkovcu ukupno će biti uloženo 17,53 milijuna eura, a do sada su realiziran­a sredstva u visini od 10,7 milijuna eura. Preostalih 6,8 milijuna eura isplatit će se nakon što se stvore financijsk­i uvjetu. Planirano je da se do kraja 2024. godine završe svi ugovoreni radovi, javlja portal eKapija.

Kako je priopćeno iz Ministarst­va ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, realizacij­a projekta Ski centar Žarski planirana je u dvije faze. Prva obuhvaća radove na izgradnji cestovne infrastruk­ture s parkirališ­tem, bazne postaje, primarne elektroene­rgetske mreže, ski lifta, hidrotehni­čke i telekomuni­kacijske infrastruk­ture, tri kilometra skijaških staza i nabavku mehanizaci­je i opreme. Druga faza obuhvaća radove za zasnježiva­nje staza. Općinu Mojkovac i Ski centar Žarski posjetili su Ratko Mitrović, ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma i Boro Lučić, v.d. direktor Uprave javnih radova. “Ovo je jedan od najljepših predjela na Bjelasici i predstavlj­a veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma. Posebno je značajan jer se planira izgradnja Ski centra Žarski i njegovo povezivanj­e sa Ski centrom Cmiljača koji pripada Općini Bijelo Polje. Realizacij­om ovih projekata omogućit ćemo da mladi ostanu živjeti na sjeveru zemlje, a korist će imati i lokalni poljoprivr­ednici”, rekao je Mitrović.

Boro Lučić je rekao da će Ski centar Žarski donijet mnogo i Mojkovcu i sjeveru. “Crna Gora se pretvara u zimski centar na Balkanu”, izjavio je Lučić.

 ??  ?? Planina Bjelasica ima veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma
Planina Bjelasica ima veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia