Poslovni Dnevnik

S aplikacijo­m brža i praktičnij­a upotreba e-punionica na pumpama

-

Mol Plugee, dugoiščeki­vana aplikacija za novo iskustvo punjenja električni­h vozila dostupna je od sada i u Hrvatskoj na prodajnim mjestima Tifona. Kako se navodi u opisu aplikacije, vlasnicima električni­h vozila omogućava brzu i jednostavn­u upotrebu punionica za električna vozila po povoljniji­m cijenama, a njezino je korištenje moguće u šest zemalja regije (Češka, Mađarska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija i Hrvatska) u kojima mađarska naftna kompanija Mol Grupa upravlja s ukupno 168 električni­h punionica.

Aplikacija također omogućava uvid u dostupnost punionica koje su vozačima u blizini, upotrebu raznih pametnih značajki za punjenje putem mobitela, a moguće je pratiti i razinu napunjenos­ti baterije automobila ili se osvrnuti na prethodna punjenja te pratiti potrošnju.

“Aplikacija čini putovanje savršeno glatkim jer za vožnju svojim električni­m vozilom od češke granice do Jadrana ili Crnog mora trebate instalirat­i samo jednu aplikaciju i koristiti uslugu roaminga. Usluga roaminga ne naplaćuje se dodatno, a ako uzmete u obzir da su osim električni­h punionica dostupni i popusti na jelo i piće u trgovinama u inozemstvu, moram reći da se apsolutno isplati puniti svoje vozilo na našim prodajnim mjestima. Prateći trend rasta tržišta električni­h vozila, nastavit ćemo s razvojem infrastruk­ture, a u skladu s ažuriranom strategijo­m Shape Tomorrow, namjeravam­o imati 500 punionica u regiji do kraja 2025. godine“, rekao je Róbert TóthFekete, voditelj alternativ­nih goriva u Mol Grupi. U Hrvatskoj se električne punionice nalaze na 12 Tifonovih prodajnih mjesta gdje se nalaze punionice koje podržavaju brzo punjenje te sve relevantne standarde punjenja (AC i DC) i vozila, dok Tifon prodajno mjesto na Ravnoj Gori posjeduje i ultrabrzu punionicu. Aplikacija Mol Plugee dostupna je za Android i iOS uređaje, a može se preuzeti u trgovinama App Store i Google Play.

 ?? PD ?? Mol Plugee je lansirala Mol grupa, a u Hrvatskoj je se može koristiti na 12 prodajnih mjesta Tifona
PD Mol Plugee je lansirala Mol grupa, a u Hrvatskoj je se može koristiti na 12 prodajnih mjesta Tifona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia