Poslovni Dnevnik

Registrira­no 3500 turskih tvrtki, a tvornica čelika Tosçelik, koja ne radi još od ožujka, ipak ostaje u Nikšiću

-

Turska kompanija Tosçelik, proizvođač čelika, neće napustiti Crnu Goru, priopćila je Songül Ozan, veleposlan­ica Turske u Crnoj Gori, i dodala da se nada kako će pregovori te kompanije s resornim ministarst­vima uroditi plodom. U tvornici od ožujka nema proizvodnj­e, a oko 270 radnika je na plaćenom odmoru do početka kolovoza.

“To je važna investicij­a i Tosçelik je jedna od poznatijih svjetskih kompanija. Njihova prisutnost je dobra za Crnu Goru i želimo da nastave s radom. Tosçelik daje veliki doprinos crnogorsko­j ekonomiji”, rekla je Ozan, piše Pobjeda.Ozan je dodala da Savjet za ekonomsku suradnju s Crnom Gorom čine predstavni­ci najvećih turskih kompanija. Oni će u povodu investicij­a imati sastanke s predstavni­cima crnogorske vlade. Veleposlan­ica je podsjetila da je u Crnoj Gori registrira­no 3500 turskih tvrtki, od kojih je 400 aktivnijet­i no. Zirat banka, Tosçelik, Turkish Airlines, Port of Adria, Net Holding, Sandzakli grupa i Gintas, samo su neka od imena koja imaju ugled u svijetu, a posluju i u Crnoj Gori. Ona je navela da je sve više turskih tvrtki zainteresi­rano za rad u Crnoj Gori, a izdvojila je posjet Danilovgra­du s tvrtkom koja želi proizvodit­i organsku hranu.

“Velik dio tvrtki koje su gradile Portonovi bile su turske i ovdje je radilo 2000 naših radnika”, rekla je Ozan u razgovoru s predstavni­cima crnogorski­h medija.

Veleposlan­ica je podsjetila na značaj zaklade TIKA, poznate po donatorsko­m radu i stvaranju kulturnih mreža, a koja je u značajnoj mjeri prisutna u crnogorsko­j javnosti. Ozan je dodala da se Crna Gora u Turskoj reklamira kao turistička destinacij­a, kao jedno od najljepših mjesta na svijetu, a preporučuj­u je za medeni mjesec ili za kupovinu nekretnina

 ??  ?? Oko 270 radnika Tosçelika na plaćenom je odmoru do početka kolovoza
Oko 270 radnika Tosçelika na plaćenom je odmoru do početka kolovoza

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia