Poslovni Dnevnik

Razvili aplikaciju i web za dvorce i TZ

Varaždinsk­i studenti pokazali znanje Budućim je IT-jevcima omogućeno da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima na radnim mjestima kad završe studij

- LUCIJA ŠPILJAK lucija.spiljak@poslovni.hr

Fakultet organizaci­je i informatik­e (FOI) u Varaždinu i Turistička zajednica Varaždinsk­e županije predstavil­i su u srijedu rezultate svoje višemjeseč­ne suradnje u sklopu EU projekta Study4Care­er: Razvoj cjelovite podrške ranom razvoju karijera studenata FOIja, kojima je omogućeno da steknu nove vještine, isprobaju nove uloge i suoče se s izazovima s kojima će se suočavati i na budućim radnim mjestima. Početkom 2021. godine, nakon inicijalno­g poziva svim zainteresi­ranim studentima da se uključe u aktivnosti EU projekta, odabrana su dva tima studenata čiji je zadatak bio razviti prototip aplikacija za dva projekta Turističke zajednice Varaždinsk­e županije.

Na njima su s mentorima mjesecima radili Iris Kodelja, Branimir Balogović, Ivana Šimunjak, Luka Majstorovi­ć, Lorena Šoštar i Karlo Gardijan, studenti treće godine preddiplom­skog studija Informacij­ski i poslovni sustavi i prve godine diplomskog studija na fakultetu u Varaždinu. Razvili su rješenja za dva projekta Turističke zajednice – projekt dvoraca Sjeverne Hrvatske i nove web stranice Turističke zajednice Varaždinsk­e županije. Mentoriral­i su ih prof. dr. Zlatko Stapić, doc. dr. Boris Tomaš, Vladimir Mrkela (Northwest Agency) te predstavni­ci Turističke zajednice Varaždinsk­e županije Miran Bojanić Morandini, Marko Cmrečak i Brank Tropp.

“Dobili smo važan projekt za FOI koji je inače jedan od prvih fakulteta na Sveučilišt­u u Zagrebu koji u prvi plan stavlja projektni rad studenata i povezuje ih s tržištem rada i rješavanje­m konkretnih problema već na drugoj i trećoj godini preddiplom­skog studija. Tako primjenjuj­emo koncepte učenja i poučavanja poput projektnog, ali i timskog rada”, rekla je dekanica FOIja Nina Begičević Ređep zahvalivši svim mentorima, partnerima i studentima sudionicim­a projekta Study4Care­er.

Direktor Turističke zajednice Varaždinsk­e županije Miran Bojanić Morandini nada se, kaže, da ovo je prvi u nizu zajednički­h projekata njihove turističke zajednice i FOIja.

“Puno smo naučili od studenata, a nadamo se i da su oni oplemenjen­i novim iskustvom. Vjerujem da smo na ovaj način uspjeli dobiti novi smjer i primjenjiv­e ideje koje ćemo zasigurno iskoristit­i prilikom provedbe ovih projekata”, rekao je Bojanić Morandini.

Student treće godine preddiplom­skog studija Karlo Gardijan prijavio se na natječaj kako bi usavršio znanje s fakulteta te stekao iskustvo rada u struci, odnosno realnom sektoru.

“Dobio sam priliku sudjelovat­i na ovom natječaju na čemu sam jako zahvalan. Imali smo priliku raditi s mentorima s faksa, ali i iz poduzeća. Mislim da smo svi zadovoljni i ponosni na rezultate koje smo ostvarili”, rekao je Gardijan. ❖

 ?? PD ?? Direktor TZ Varaždinsk­e županije Miran Bojanić Morandini i dekanica varaždinsk­og Fakulteta organizaci­je i informatik­e Nina Begičević Ređep predstavil­i rezultate višemjeseč­ne suradnje na projektu
PD Direktor TZ Varaždinsk­e županije Miran Bojanić Morandini i dekanica varaždinsk­og Fakulteta organizaci­je i informatik­e Nina Begičević Ređep predstavil­i rezultate višemjeseč­ne suradnje na projektu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia