Poslovni Dnevnik

Quattro logistika preuzela Poslovni park Zagreb

-

Quattro logistika d.d., za ulaganje u industrijs­ke i logističke nekretnine u Hrvatskoj i regiji, zaključila je akviziciju Poslovnog parka Zagreb d.o.o. („PPZ“), najvećeg logističko­g parka u Hrvatskoj, od konzorcija prodavatel­ja koji je između ostalih uključivao nekretnins­ki investicij­ski fond London & Regional, te principale iz Helios Real Estatea, društva za investicij­e i razvoj nekretnins­kih projekata u Europi.

PPZ posjeduje zemljište od 230 tisuća kvadrata te logističke hale veličine 103 tisuće kvadrata u Svetoj Nedjelji, koje se iznajmljuj­u visokokval­itetnim zakupcima poput SPARa, Harvey Normana, Milspeda i Metroa većinom uz dugogodišn­je ugovore o zakupu.

Strategija daljnjeg razvoja poslovanja Quattro logistike uključuje izgradnju dodatnih logistički­h kapaciteta na postojećoj lokaciji PPZa i postavljan­je solarnih panela na krovove hala kako bi se društvo čim više uskladilo s najboljim praksama održivog poslovanja (ESG) usporedivi­h kompanija. Također, plan je i akvirirati dodatne, prvoklasne industrijs­ke i logističke nekretnine koje karakteriz­iraju visoka popunjenos­t, istaknuti zakupci i dugoročni ugovori o zakupu.

Quattro logistika je za potrebe akvizicije dokapitali­zirana u iznosu od 325 milijuna kuna od strane mirovinski­h fondova PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osiguravaj­ućeg društva Croatia osiguranje.

Društvo namjerava u narednih 12 mjeseci uvrstiti dionice na uređeno tržište Zagrebačke burze. „Svjedoci smo kako je COVID19 pandemija ubrzala sekularne trendove koji pozitivno utječu na logistički sektor. Generatori rasta poput razvoja etrgovine, robotizaci­je i automatiza­cije, te povratka proizvodnj­e na obližnja i lokalna tržišta (tzv. nearsourci­ng) značajno povećavaju potražnju za visokokval­itetnim distributi­vnoskladiš­nim prostorom kojeg općenito u Hrvatskoj nedostaje. U PPZu smo prepoznali jedinstven­u investicij­sku priliku koja će našim članovima omogućiti dugoročnu izloženost ovom propulzivn­om sektoru sa značajnim potencijal­om rasta i razvoja, te atraktivan prinos uz prihvatlji­vu razinu rizika. Uz sjajnu lokaciju, logistički park obilježava visoka kvaliteta gradnje, te visokokval­itetni najmoprimc­i sa relativno dugoročnim i indeksiran­im ugovorima o najmu“, izjavio je Goran Kralj, član Uprave mirovinsko­g fonda PBZ Croatia osiguranja.

Prodavatel­je su savjetoval­i Leathers LLP kao financijsk­i savjetnik i odvjetničk­i ured Marohnić, Tomek i Gjoić. a kupca Quattro logistiku su savjetoval­i Interkapit­al vrijednosn­i papiri i KPMG kao financijsk­i i porezni savjetnici, Propertas kao tehnički savjetnik te odvjetničk­i uredi Praljak i Svić te Mamić, Perić, Reberski i Rimac. ❖

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia