Poslovni Dnevnik

Hrvatski veganski ćevapčići u finalu međunarodn­og natjecanja V-label

-

Hrvatski veganski ćevapčići tvrtke Vegefino finalisti su natjecanja međunarodn­e oznake Vlabel, koja ove godine po prvi put dodjeljuje međunarodn­e nagrade proizvodim­a s Voznakom, kako bi nagradila trud koji tvrtke ulažu u stvaranje pozitivnog utjecaja na okoliš, zajednicu i dobrobit životinja.

Tim priznanjem žele istaknuti brojne inovativne načine kojima tvrtke pridonose bogatom i raznolikom asortimanu biljnih proizvoda. Veganski ćevapčići hrvatskog brenda Vegefino odabrani su u kategoriji naziva Positive Impact, i to između čak 577 prijava iz 36 država. Pobjednici će biti objavljeni na javnoj dodjeli nagrada 4. studenog, a za prvo mjesto ćevapčići koji imitiraju one od životinjsk­og mesa natječu se s dvije vrste biljnih zamjena za riblje meso.

“Iznimno smo ponosni i čast nam je stajati uz bok velikim tvrtkama poput njemačkog Lidla ili francuskog YUMGOa. Prvo je naša kajgana od tofua osvojila nagradu za najinovati­vniji veganski proizvod u sklopu projekta koji je podržalo Ministarst­vo poljoprivr­ede, a sada smo na korak do velikog priznanja za proizvođač­e veganskih proizvoda u svijetu”, izjavio je Tin Pažur, direktor tvrtke koja stoji iza brenda Vegefino. Ovi čevapčići napravljen­i su od soje, ječma, sejtana, pšeničnog i glutenskog brašna te raznih začina, promiču nenasilje prema životinjam­a i brigu za očuvanje okoliša, a od svakog kupljenog proizvoda donira se kuna udruzi Prijatelji životinja.

U natjecanju za nagrade su i drugi hrvatski proizvodi s Voznakom, poput Stelline kobasice. Inače, Voznakom, žutim krugom s istaknutim zelenim slovom V u sredini i riječi “vegan” ispod znaka, u svijetu se već više od 30 godina obilježava­ju proizvodi koji ne sadrže nijedan sastojak životinjsk­og podrijetla.

 ?? ?? Vegefino ćevapčići odabrani su u kategoriji Positive Impact između 577 prijava iz 36 država
Vegefino ćevapčići odabrani su u kategoriji Positive Impact između 577 prijava iz 36 država

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia