Poslovni Dnevnik

HR procese američke javne uprave

- NATIVE TIM PD/VL redakcija@poslovni.hr

Serengeti je već neko vrijeme prisutan na tržištu SAD-a koje im je strateški fokus, a uglavnom rade u tvrtkama iz područja industrijs­ke proizvodnj­e omaća konzultant­ska tvrtka za razvoj softvera Serengeti redovito se nalazi na listama najbolje ocijenjeni­h IT kompanija, pa ne čudi da ih američko tržište sve više prepoznaje. Iskorak na ovo golemo tržište još je lani urodio plodom, kada je zaključen ugovor s klijentom iz Kalifornij­e za kojega radi na razvoju e-commerce platforme za zdravstven­e usluge, a sada sudjeluje u razvoju produktnih rješenja za upravljanj­e ljudskim

Dresursima u američkom javnom sektoru. Naime, početkom godine započela je njihova suradnja s tvrtkom Human Resource Prodigy, koja radi na razvoju produkata za upravljanj­e ljudskim resursima u javnom sektoru SAD-a.

Stručnjaci iz Serengetij­a tako trenutačno rade na raznim produktima HR Prodigyja koji pokrivaju cijeli HR proces: od objave oglasa za radno mjesto, selekcije, onboarding­a, praćenje razvoja zaposlenik­a do administra­cije vezane uz zaposlenik­e poput praćenja radnog vremena, odsutnosti i benefita. Sama suradnja dogovorena je u svega par dana, a Serengeti su HR Prodigyju preporučil­i poslovni partneri.

“Iako nam je SAD strateški fokus i tržištima pristupamo proaktivno, nudeći naše usluge, ostvarivan­je ovakve suradnje upravo zbog preporuke pravi je pokazatelj vrijednost­i naših timova i kvalitete proizvoda”, ističe direktoric­a marketinga i razvoja poslovanja u Serengetij­u Ana Milas. U SAD-u uglavnom rade u tvrtkama iz područja industrijs­ke proizvodnj­e. Premda ne otkriva detalje, Milas kaže da trenutačno rade na zanimljivo­m projektu Machine learninga u jednoj velikoj logističko­j kompaniji.

Inovativno rješenje klijentima štedi vrijeme i novac

Otkriva pritom i da Serengeti želi još više ulagati u svoje zaposlenik­e kako bi ojačali ekspertizu u različitim područjima IT-a, kao što su Machine learning, RPA, low code i full code developmen­t. Usto žele i veći naglasak staviti na svoj proizvod FIYU, platformu koja skraćuje vrijeme razvoja poslovnih aplikacija, a koju već koriste Serengetij­evi kupci iz logistike i retaila.

Zanimalo nas je stoga kakve je rezultate dosad polučio FIYU na konkretnim primjerima.

“Zahvaljuju­ći sofisticir­anim predefinir­anim modulima inkorporir­anima u kompleksnu arhitektur­u FIYU-a, slovenska logistička kompanija Epilog je uštedjela čak dvije godine ili 80 posto vremena koje bi inače utrošio na razvoj vlastitog softversko­g rješenja za upravljanj­e skladištem. Te su aplikacije bile napisane u legacy kodu i uvelike otežavale ovoj slovenskoj kompaniji pronalazak developera koji bi se tim zastarjeli­m softverima bavili. Naši stručnjaci su u jednoj platformi objedinili nekoliko aplikacija unutar kojih su se odvijali softverski procesi. Priča, dakle, ima sretan epilog te je ova renomirana tvrtka brzo dobila osvježenje cjelokupno­g sustava. FIYU priča ne staje samo na robusnim enterprise sustavima, a to dokazuje suradnja sa startupom Flaster. Poslovni model ovog marketinšk­og startupa počiva na OOH-u (out- of-home advertisin­gu), a trebao je dinamično i brzo rješenje kao potvrdu funkcional­nosti i primjenjiv­osti svoje ideje. Ubrzo je ravremena uštedjela je kompanija Epilog koristeći Serengetij­evu FIYU platformu zvijena minimalna održiva verzija (MVP) njihove ideje koju su mogli predstavit­i investitor­ima. Zadovoljni Flaster je s ekipom FIYU-a dogovorio izgradnju kompletne platforme i izradu mobilne aplikacije za fleet managere za lakše upravljanj­e flotama vozila s reklamama Flasterovi­h klijenata i mogućnost praćenja heatmapa, vožnji, vozača te uređivanja kampanja”, pojašnjava Milas.

Više od četiri godine u Hrvatskoj

HR Prodigy je specijaliz­iran za razvoj softverski­h produkata u domeni ljudskih resursa. U Hrvatskoj posluje više od četiri godine, a u svojim uredima u Zagrebu i Splitu zapošljava više od 40 inženjera raznih profila

Širenje na regiju i SAD

Serengeti je otvorio razvojni centar u Srbiji u Kragujevcu. Plan je najprije bio zaposliti otprilike petero developera u prvoj polo vici godine, no s obzirom na potrebe klijenata, njihov je kragujevač­ki ured u prvih šest mjeseci došao na 20 zaposlenih.

“Jako smo zadovoljni našom ekipom tamo i planiramo i dalje rasti na tržištu Srbije. Uskoro planiramo otvaranje podružnice u Bosni i Hercegovin­i, s fizičkim uredom u Banja Luci”, najavljuje Milas.

Danas je Serengeti prisutan u Zagrebu gdje im je sjedište, a imaju urede i u Bjelovaru i Varaždinu.

“Sljedeća postaja nam je jug Hrvatske gdje planiramo otvaranje ureda u Splitu. Polako prelazimo u status multinacio­nalke, s obzirom na to da smo već prisutni u Hrvatskoj, Srbiji i Keniji, a uskoro i u BiH. Snažno ulaganje planiramo u širenje na tržištu Amerike. Osim u nove klijente, smatramo da je izuzetno važno njegovati odnose s postojećim­a, a sudeći po ocjenama klijenata na nezavisnoj B2B platformi Clutch, upravo su nas naši klijenti svrstali među najbolje hrvatske developers­ke kompanije. Dinamičnos­t i fleksibiln­ost tima, brzina te prepoznava­nje specifični­h potreba klijenata, samo su neke od pohvala zabilježen­ih na ovoj stranici i to prije svega u kategorija­ma razvoja custom softvera, cloud consulting­a te AI tvrtkama. Ova priznanja samo su još jedan dokaz visoke kvalitete Serengetij­a koji od svog osnutka 2007. godine organski raste u pogledu prihoda, broja zaposlenih i razine stručnosti, te je jedna od najbrže rastućih hrvatskih IT kompanija za razvoj softvera, s prosječnom stopom rasta prihoda od oko 35 posto”, zaključuje Ana Milas. ❖

posto

 ?? PD ?? Ana Milas, direktoric­a
marketinga i razvoja poslovanja u konzultant­skoj tvrtki za razvoj softvera
Serengeti
PD Ana Milas, direktoric­a marketinga i razvoja poslovanja u konzultant­skoj tvrtki za razvoj softvera Serengeti
 ?? PD ?? Serengeti su HR Prodigyju preporučil­i poslovni partneri, a suradnja je dogovorena u svega par dana
PD Serengeti su HR Prodigyju preporučil­i poslovni partneri, a suradnja je dogovorena u svega par dana

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia