Poslovni Dnevnik

Air Montenegro otvorio

-

rvi putnici iz Egipta sletjeli su u Podgoricu u utorak, a čarter letove na relaciji Podgorica-Kairo održavat će nacionalna avio kompanija Air Montenegro, javlja portal eKapija.

Iz Ministarst­va ekonomskog razvoja i turizma priopćeno je da se ova linija realizira u suradnji s turoperato­rom Tishoury Toursom iz Kaira i agencijom Montenegro Tourist Service DMC. Za ovu sezonu planirano je devet letova, svakog utorka do 20. rujna. ”Veliki je ovo dan za Crnu Goru zato što otvaramo nova tržišta. Pokazala se ispravnom od

Pluka Vlade Crne Gore da građane Egipta oslobodi vize na 90 dana i kao epilog toga imamo prvi od ukupno devet letova koji će se rotacijom odvijati u narednom periodu. Svi avioni su bukirani, popunjeni, nadam se da je ovo samo početak uspješne suradnje i veza Crne Gore i Egipta”, izjavio je ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović koji je dočekao prve putnike iz Egipta na podgoričko­m aerodromu.

Na prvom letu iz Kaira među 180 putnika bili su i 80 najboljih sub-agenata, kao i novinari i influencer­i iz Egipta koji će u okviru tzv. FAM Tripa u narednim danima boraviti u Crnoj Gori i utiske o prirodnim ljepotama i turistički­m potencijal­ima zemlje prenijeti preko medija i društvenih mreža u Egiptu.

FAM Trip je velika priprema i početak promocije Crne Gore na egipatskom tržištu, koje ima 103 milijuna stanovnika, za narednu sezonu, kada se očekuju letovi od svibnja do listopada, uz nekoliko tjednih rotacija.

Crnogorska je nacionalna avio-kompanija za godinu dana gotovo utrostruči­la broj destinacij­a s kojima povezuje Crnu Goru. Air Montenegro sada spaja Crnu Goru sa 16 destinacij­a, računajući i redovne čarter linije. Riječ je o gradovima: Pariz, Nantes, Lyon, Zürich, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katowice, Bratislava, Erevan i Kairo.

 ?? ?? Devet letova planirano je ove sezone svakog utorka do 20. rujna
Devet letova planirano je ove sezone svakog utorka do 20. rujna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia