Poslovni Dnevnik

Crnogorsko­m Telekomu prihodi rasli 3,7 posto, a dobit 5

-

Crnogorski Telekom je za prvih šest mjeseci ove godine zabilježio rast broja korisnika svih servisa, kao i rast ukupnih prihoda i operativne dobiti, priopćeno je iz kompanije nakon redovitog konferenci­jskog poziva s analitičar­ima i investitor­ima u srijedu, javlja portal eKapija.

I na kraju drugog kvartala Crnogorski je Telekom zadržao liderstvo u mobilnom postpaidu, kao i prvo mjesto u mobilnom internetu.

”Krajem lipnja, Telekom je imao aktivnih 273.000 postpaid kartica, što je sedam posto više u odnosu na isti period prošle godine. Broj aktivnih prepaid kartica iznosio je 123.000 i bio veći za 2,6 posto, a broj korisnika mobilnog interneta porastao je za deset posto i iznosio je 239.000”, stoji u priopćenju crnogorsko­g operatora.

Kada je riječ o fiksnim servisima, broj korisnika na optici porastao je za 17 posto i iznosio je 31.000, dok je broj Turbo DSL korisnika porastao za sedam posto u odnosu na isti period prošle godine, i iznosio je 35 tisuća.

Zabilježen je i rast broja korisnika TV usluga za šest posto, dok je tri posto više korisnika usluga širokopoja­snog interneta.

S financijsk­e strane, rast prihoda od 3,7 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine uvjetovan je boljim rezultatim­a i u dijelu maloprodaj­nih i veleprodaj­nih usluga. Iz crnogorsko­g Telekoma navode da je operativna dobit prije kamata, poreza i amortizaci­je (EBITDA), isključuju­ći posebne utjecaje i nakon najma, u prvom kvartalu ove godine iznosila 13,7 milijuna eura, što je rast od pet posto, dok je rast stope poreza na dobit imao značajan negativan efekt na neto dobit, kroz obračun porezne amortizaci­je, pa je neto dobit iznosila 0,3 milijuna eura.

”Iza nas je uspješan kvartal koji je obilježilo nekoliko značajnih projekata. Priveli smo kraju modernizac­iju mreže na 80 lokacija u Crnoj Gori, zahvaljuju­ći kojoj smo prosječnu brzinu u mreži povećali dva puta u odnosu na siječanj ove godine, što su korisnici i prepoznali sudeći po rastu korisničke baze, ali i po rezultatim­a mjerenja korisničko­g zadovoljst­va koje se odnosi na zadovoljst­vo mobilnom mrežom. Uz to, u drugom kvartalu smo oborili rekord kada je riječ o brzinama. Postigli smo gigabitne brzine u testnoj 5G mreži te smo nastavili širenje 5G mreže po cijeloj zemlji”, izjavio je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorsko­g Telekoma.

 ?? ?? Liderstvo u mobilnom postpaidu zadržano je kao i prvo mjesto u mobilnom internetu
Liderstvo u mobilnom postpaidu zadržano je kao i prvo mjesto u mobilnom internetu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia