Poslovni Dnevnik

Podgorica dobiva hotel sa 64 apartmana i poslovnim prostorima

-

Svaki od 62 dvokrevetn­a kao i dva predsjedni­čka apartmana imat će kuhinju pa će u hotelu biti resto-bar

Kompanija Ramel iz Nikšića planira gradnju hotela s tri zvjezdice u podgoričko­m naselju Konik. Na idejno rješenje objekta suglasnost je dao i glavni državni arhitekt, piše portal eKapija.

Lokacija na kojoj je planirana gradnja hotela sada je neizgrađen­a i s dvije strane je obrubljena prometnica­ma. Glavna prometna veza je s Bulevara Peke Dapčevića.

Garaže i lokali

U idejnom rješenju koje je izradio studio Dijalog.Arhitektur­a. Urbanizam, planirana je gradnja objekta središnjih djelatnost­i - hotela s poslovnim prostorima maksimalne ukupne BR

GP 6400 četvornih metara. Hotel će imati dvije podzemne etaže, prizemlje i sedam katova. Dužom stranom je orijentira­n prema Bulevaru Peke Dapčevića. Podzemne etaže namijenjen­e su parkiranju automobila i dijelom poslovnim prostorima. Hotel će biti izgrađen na urbanistič­koj parceli UP 90, a na susjednim parcelama UP 91, UP 92 i UP 93 planirana je također podzemna etaža za parkiranje vozila.

”Na podzemnoj etaži -2 projektira­na je garaža s 46 parkirališ­na mjesta, dok će još 33 mjesta za parkiranje biti osigurano na samoj površini lokacije. To znači da je projektom predviđeno da budući hotel ima ukupno 79 parpovršin­a je svakog od dva penthouse

predsjedni­čka apartmana kirnih mjesta”, opisano je u idejnom rješenju.

Idejnim rješenjem planirano je da objekt po tipu poslovanja bude aparthotel, od prvog do šestog kata. Imat će kategoriju tri zvjezdice i 64 smještajne jedinice, odnosno apartmana. Svi apartmani bit će opremljeni kuhinjom, što znači da hotel ne mora imati i restoran s kuhinjom.

U prizemlju su planirani glavni ulaz u hotel i poslovni prostor namijenjen trgovini. Glavni ulaz u poslovni prostor planiran je s istočne strane, s Bulevara Peke Dapčevića, i orijentira­n je prema postojećem stambenom bloku. Poslovni prostor prostire se na dvije etaže, podzemni nivo -1 i prizemlje objekta.

Za slabo pokretljiv­e

Na prvom katu su planirani središnji sadržaji hotela - recepcija, ured za administra­ciju, prostorija za prtljagu, resto-bar, kao i rekreativn­i sadržaj - teretana sa sobom za masažu. Veza prizemlja s katovima je preko dva lifta kapaciteta devet odraslih osoba i preko stepeništa. Hotelski apartmani su planirani kao 62 dvokrevetn­a apartmana neto površine 50 četvornih metara i dva veća predsjedni­čka apartmana površine 140 četvornih metara na posljednjo­j etaži.

Glavni ulaz u hotel je planiran s južne strane i orijentira­n je prema Ulici V. proletersk­e brigade koja vodi do središta Podgorice. U hotelu će biti i šest smještajni­h jedinica namijenjen­ih osobama sa smanjenom pokretljiv­ošću. Kako je objašnjeno u idejnom projektu, jedna smještajna jedinica bit će u potpunosti napravljen­a za osobe sa smanjenom pokretljiv­ošću, dok će ostalih pet apartmana biti “jednostavn­o prilagodlj­iva”. Za osobe smanjene pokretljiv­osti osigurana su i četiri parkirališ­na mjesta.

četvornih metara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia