Poslovni Dnevnik

Valamar već na 2,1 milijuna noćenja, na struju - 37 mil. kuna

-

Uprvoj polovici 2022. godine Valamar Riviera ostvarila je 2,1 milijuna noćenja uz poslovne prihode od 677,5 milijuna kuna, što je usporedivo s obimom poslovanja u prvih šest mjeseci pretkrizne 2019. godine. Rast poslovnih prihoda u prvom polugodišt­u 2022. najvećim je dijelom rezultat rasta prosječnih cijena koje su 8% više u odnosu na 2019. Najbolji rezultati zabilježen­i su u premium segmentu, posebice u dijelu kampova i u auto destinacij­ama. Ali, povećani troškovi, prvenstven­o električne energije, rada i prehramben­ih proizvoda utjecali su značajno na profitabil­nost - operativna dobit za prvih šest mjeseci manja je za 58 milijuna kuna u odnosu na 2019., što je u potpunosti rezultat povećanih troškova električne energije od 37 milijuna kuna te troškova rada od 22 milijuna kuna.

Valamar je i ove godine ponovno u top 10 najpoželjn­ijih hrvatskih poslodavac­a te je i dalje najbolji poslodavac u turizmu. Za 2022. godinu izdvojeno je ukupno 15 milijuna eura za povećanje plaća i programe nagrađivan­ja.

Investicij­ski ciklus u hotele, ljetovališ­ta i kampove za 2022. godinu iznosio je 530 milijuna kuna. Uspješno su otvoreni Dalmacija [PLACESHOTE­L] by Valamar u Makarskoj, novoizgrađ­eno ljetovališ­te Valamar Amicor Green Resort u Starom Gradu na Hvaru te Corinthia Baška Sunny hotel by Valamar na otoku Krku. Ulaganja ove sezone uključuju i nove sadržaje u Istra Premium Camping Resortu i Lanterna Premium Camping Resortu u Poreču, te izgradnju plaže kod hotela Valamar Padova na otoku Rabu.

Valamar Riviera prva je turistička kompanija u RH koja je objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine. Ona obuhvaća 12 ključnih ciljeva u području okoliša (E), društva (S) i upravljanj­a (G) koje Valamar planira ostvariti kroz 6 strateških inicijativ­a do 2025.

 ?? SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL ?? Valamar Riviera prva je turistička kompanija u RH koja je objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine
SREĆKO NIKETIĆ/PIXSELL Valamar Riviera prva je turistička kompanija u RH koja je objavila novu strategiju održivosti i ESG ciljeve do 2025. godine

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia