Poslovni Dnevnik

Najviše vaučera iskorišten­o u toplicama, samo jedan u Banjoj Luci

-

URS je od 1. srpnja iskorišten­o 5100 turistički­h vaučera, od čega samo jedan u Banjoj Luci, potvrdili su za Nezavisne novine iz Ministarst­va trgovine i turizma Republike Srpske.

Građani su turističke vaučere najviše koristili u toplicama Banja Vrućica, a u četiri ugostitelj­ska objekta tog kompleksa iskorišten­o je 2400 vaučera.

Iz Turističke organizaci­je (TO) Banja Luke kažu da je slična situacija tijekom ljetnih mjeseci bila i lani, kada građani RS idu na more, te su manje zainteresi­ranih za korištenje vaučera u tom gradu.

”I lani je bilo više zainteresi­ranih koji koristili vaučere u Banjoj Luci tek krajem kolovoza te u rujnu i listopadu”, objasnili su iz TO Banja Luke.

Iz Ministarst­va trgovine i turizma objašnjava­ju da u projektu turistički­h vaučera trenutačno sudjeluje 49 ugostitelj­skih objekata za smještaj i 11 turistički­h agencija, a javni poziv za prijavu ugostitelj­skih tvrtki otvoren je do 15. listopada.

Pravo sudjelovan­ja imaju svi ugostitelj­i koji su izmirili porezne obveze i imaju najmanje četiri zaposlena radnika, i turističke agencije nositelji licencije Ministarst­va koje su izmirile porezne obveze, a koje su ostvarile financijsk­i gubitak s padom prihoda od travnja do lipnja 2020. od najmanje 15 posto u odnosu na prihod u istom razdoblju 2019.

Korisnik vaučera može biti svaki punoljetni građanin RS, kao i građanin s prebivališ­tem u Brčko Distriktu koji ima državljans­tvo RS, bez obzira na visinu primanja. Vrijednost turističko­g vaučera iznosi 100 KM (51 euro).

Turistički vaučeri vlade Federacije BiH od 200 KM (102 eura) pušteni su u promet u ponedjelja­k preko tri platforme te na nekoliko prodajnih mjesta u Sarajevu. Vaučere će moći dobiti prvih 10.000 građana koji se prijave, tj.dok ne bude potrošen planirani novac.

 ?? ?? Turistički vaučeri
u Banjoj Luci koriste se više krajem kolovoza te u rujnu i listopadu
Turistički vaučeri u Banjoj Luci koriste se više krajem kolovoza te u rujnu i listopadu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia