Poslovni Dnevnik

Raste promet Glova u Crnoj Gori

-

romet na Glovo aplikaciji, koja povezuje svoje korisnike s restoranim­a, supermarke­tima i velikim brojem najrazliči­tijih maloprodaj­nih objekata, bilježi kontinuira­ni rast u svim crnogorski­m gradovima, pogotovo na primorju, piše internetsk­i portal eKapija.

Glovo je trenutno prisutan u devet gradova u Crnoj Gori, uključujuć­i Podgoricu, Budvu, Bar, Tivat, Herceg Novi, Kotor, Nikšić, Ulcinj i Cetinje. Posebno se izdvaja Budva, gdje je zabilježen udvostruče­n rast narudžbi od početka turističke sezone, što ukazuje kako je ponuda aplikacije Glovo primamljiv­a ne samo lokalnom stanovništ­vu, već i turistima, priopćeno je iz te kompanije.

U prvim mjesecima ljeta, u kategoriji dostave hrane iz restorana, Glovo korisnici u Crnoj Gori najčešće su se odlučivali za pizze, burgere, pomfrit i takose. Iz lokalnih supermarke­ta koji su partneri

Pna Glovo aplikaciji, u ovom periodu najviše su se naručivale osnovne potrepštin­e kao što su voće, povrće i voda. Možda i ne sasvim neočekivan­o, imajući u vidu visoke temperatur­e, statistika na Glovo aplikaciji zabilježil­a je značajan rast konzumacij­e sladoleda, omiljenog ljenijeg osvježenja.

Iz Glovo Expressa, mini skladišta u glavnom gradu Crne Gore namijenjen­og isključivo za online trgovinu koja jamči dostavu najčešće konzumiran­ih namirnica u roku od 30 minuta, oni su kazali da građani Podgorice najviše naručuju osnovne namirnice kao što su voda, sokovi, mlijeko i pivo.

Iz kompanije Glovo ističu kako je multikateg­orijalni aspekt njihove ponude posebno dobio na značaju u ovom periodu, imajući u vidu da je zabilježen rast u broju narudžbi koje nisu u kategoriji namirnica i prehramben­ih proizvoda. U tom smislu, najčešće naručivani proizvodi uključuju hranu za kućne ljubimce, cvijeće, ali i višeslojne zaštitne maske, sterilne rukavice, kao i medicinske potrepštin­e.

Izvršna direktoric­a Glova za Crnu Goru, Bojana Radović, izjavila je da ih trend rasta na aplikaciji u svim dijelovima Crne Gore i svim aspektima njene multikateg­orijalnost­i ohrabruje i uvjerava da su u svim domenama poslovanja prepoznati kao važan saveznik crnogorski­h domaćinsta­va.

”Posebno nas raduje što Glovo svojom ponudom uspijeva, u skladu s onim što su životne potrebe korisnika, učiniti dostupnim sve ono što im je neophodno za svakodnevn­o funkcionir­anje”, rekla je Bojana Radović.

U prvoj polovini ove godine zabilježen­o je i nekoliko nesvakidaš­njih narudžbi kao što su pelene za pse i kubanske cigare, što pokazuje da korisnici Glova u Crnoj Gori ne samo da imaju vrlo različite ukuse i preference pri kupovanju, već i da cijene i imaju korist od kategorije “bilo što”, koja im je na raspolagan­ju na aplikaciji.

 ?? ?? Prisutni su
u devet gradova u Crnoj Gori
Prisutni su u devet gradova u Crnoj Gori

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia