Poslovni Dnevnik

Porast rezervacij­a u Češkoj 92%

Poslovanje kroz Carwiz brend donijelo nam je rezultate iznad očekivanja, kaže direktor češkog RX auta

- DARKO BIČAK darko.bicak@poslovni.hr

U zadnjih godinu dana Carwiz Internatio­nal potpisao je 12 partnersta­va te danas posluje od BiH do Mauricijus­a

Jedna od najuspješn­ijih hrvatskih franšiza, rent-a-car tvrtka Carwiz, nastavlja ekspanziju na globalnom tržištu, a novi partneri im dolaze iz Slovačke i Kosova. Kako pojašnjava­ju iz zagrebačke tvrtke, nakon potpisivan­ja ugovora s dva nova partnera, očekuje se otvaranje novih Carwiz ureda u tim zemljama, i to u zračnoj luci Priština i u Gnjilanu, a u Slovačkoj u zračnoj luci Bratislava.

Prepoznali globalan utjecaj

Sabedin Sinani, RCK sh.P.k. direktor franšizera s Kosova, istaknuo je da je glavni razlog njihova priključiv­anja Carwiz rent-a-car mreži jer su prepoznali globalan utjecaj i učinkovito­st brenda u regiji i šire.

“Vjerujem da ćemo zajedno, kroz brend Carwiz, istaknuti ozbiljnost i kvalitetu našeg zajedničko­g poslovanja, te tako uspješno nastaviti odgovarati zahtjevnim uvjetima tržišta i potrebama korisnika”, kazao je Sinani. Uspješnost rada kroz brend Carwiz najbolje pokazuje primjer Slovačke, s obzirom na to da ista tvrtka koja posluje kao franšizer u Češkoj, nakon samo dvije i pol godine bilježi rast poslovanja kroz porast rezervacij­a od čak 92% u odnosu na 2021. S obzirom na ostvarene rezultate u proteklom vremenu u Češkoj, Erik Rajohnson, direktor RX auto s.r.o. odlučio se kroz Carwiz brend širiti i na tržište Slovačke.

“Biti dio Carwiz obitelji pokazalo se kao siguran i produktiva­n poslovni potez. Poslovanje kroz Carwiz brend u dvije godine donijelo nam je jako pozicionir­anje tvrtke na tržištu i rezultate iznad očekivanja, čak i kroz situacije globalnih kriza. Izrazito smo zadovoljni, te uzimajući sve to u obzir nije bilo teško donijeti odluku da to želimo ponoviti i u Slovačkoj.” rekao je Rajohnson.

Iz Carwiza najavljuju da njihova strategija širenja mreže na ovome sigurno neće stati, te su prema planu razvoja u najavi već potpisi Ugovora s novim franšizeri­ma.

Naglašavaj­u da je s obzirom na dobre prodajne rezultate svih turistički­h grana gospodarst­va u 2022. godini, koja pokazuje znakove oporavka turistički­h prometa nakon dvije godine korona krize, koja je potpuno zaustavila svijet putovanja, izgledno da se približava­ju razinama prometa 2019. godine. Za Carwiz Internatio­nal to znači nastavak iznimno uspješnog širenja mreže franšizera u više od 30 zemalja svijeta. Zadnje veliko širenje bilo je prije koji mjesec u Poljskoj gdje su otvorili četiri nove lokacije te sada imaju osam punktova u toj zemlji.

Gradovi na listi želja

“Vidimo ogroman potencijal za brend kao što je Carwiz u Poljskoj. Unatoč gotovo dvije godine pandemije i ratu u Ukrajini, ljudi i dalje žele iznajmljiv­ati pouzdane automobile po dobrim cijenama. Vidjeli smo priliku za rast i odlučili nastaviti s razvojnim planovima. Nipošto nećemo stati samo na tome jer ovdje ima još gradova na našoj listi želja”, rekao je Robert Mucha, izvršni direktor Carwiza Poljska.

Carwiz Internatio­nal je u zadnjih godinu dana poslovanja potpisao 12 partnersta­va te danas osim u Hrvatskoj posluje u Grčkoj, Srbiji, Albaniji, Islandu, Češkoj, Poljskoj, Portugalu, Maroku, St. Maartenu, Latviji, Turskoj, BiH, Cipru, SAD-u, Mauricijus­u, Malti, Crnoj Gori, Kanadi, Rumunjskoj, a uskoro i Kosovu te Slovačkoj. ❖

 ?? ?? Iz tvrtke
osnivača i direktora Krešimira Dobrilović­a najavljuju da njihova strategija širenja mreže na ovome sigurno neće stati
Iz tvrtke osnivača i direktora Krešimira Dobrilović­a najavljuju da njihova strategija širenja mreže na ovome sigurno neće stati

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia