Poslovni Dnevnik

Prodan hotel Monument, jedini u Nacionalno­m parku Kozara

-

Hotel Monument, jedini u Nacionalno­m parku Kozara, prodan je na dražbi za 3,1 milijun KM (oko 1,6 mil. eura), a nakon što otvori vrata za goste, Mrakovica gdje je smješten, moći će se pohvali bogatijom turističko­m ponudom i većim smještajni­m kapaciteti­ma. Hotel Monument je poslovao u sklopu tvrtke Župa komerc iz Laktaša, koja je prije nešto više od dvije godine otišla u stečaj.

Dosta Baraković, stečajna upravitelj­ica, potvrdila je za Glas Srpske da je dražba bila uspješna. ”Hotel je kupila tvrtka C&M Trade iz Bijeljine. Oni su bili hipotekarn­i vjerovnici jer su ranije otkupili potraživan­ja kompanije Heta. Ovih dana očekujemo potpisivan­je bilježničk­og ugovora, a potom slijedi i preuzimanj­e”, rekla je Baraković. Procijenje­na vrijednost hotela bila je nešto više od 6 milijuna KM, a na dražbi je ponuđen za 50% nižu cijenu.

Saša Kovačević, vlasnik tvrtke C&M Trade, rekao je da se već nekoliko godina bave nekretnina­ma, te da su oni jedini dostavili ponudu za hotel Monument.

”Jedan od uvjeta bio je da se nastavimo baviti hotelijers­tvom i da zaposlimo 15-ak radnika, što ćemo i uraditi. Hotel je u dosta dobrom stanju, svakako su potrebna ulaganja, ali vjerujem da ćemo ga vrlo brzo otvoriti”, rekao je Kovačević, dodajući da će, ako sve bude po planu, za mjesec dana proraditi hotel koji ima 130 kreveta i ukupno 45 soba, od kojih su 11 veći apartmani. Usto, hotel ima teretanu i saunu. Govoreći o planovima, Kovačević je istaknuo da imaju i ponudu za suradnju s Banjom Mlječanica.

”Naši smještajni kapaciteti sada su vrlo skromni i ono što imamo vrijeme je pregazilo. Otvaranje Monumenta nudi mogućnost organizira­nja kongresa, te razvoj wellness i spa turizma”, rekao je Božidar Nikoletić, direktor NP Kozara.

 ?? PD ?? Tvrtka C&M Trade iz Bijeljine za hotel je platila 1,6 milijuna eura
PD Tvrtka C&M Trade iz Bijeljine za hotel je platila 1,6 milijuna eura

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia