Poslovni Dnevnik

Tehnika se okreće ka tri nova projekta

-

Uprocesu restruktur­iranja, tendiranja za nove poslove i iščekivanj­u strateškog partnera koji je navodno dogovoren, dioničari zagrebačke Tehnike sve su odluke izglasali sukladno prijedlozi­ma koji se odnose na poslovanje u 2021. tako da je nakon jučerašnje skupštine najrelevan­tnija informacij­a da je tvrtka pred zaključenj­em ugovora i početkom gradnje tri nova projekta, od kojih se dva tiču protupotre­sne obnove.

Riječ je o novim poslovima za koje se očekuje otvaranje gradilišta u rujnu i listopadu, pa se za ovu godinu planira razina prihoda od ukupno oko 300 milijuna kuna. Prema tvrdnjama Uprave to je rast od 50% u odnosu na 2021., kad se isključi efekt zaključene predstečaj­ne nagodbe. Na prihodovno­j strani isti je prošle godine rezultirao papirnatom neto dobiti matice od 188 milijuna kuna, a na razini Grupe 61 milijun kuna.

U ovoj godini cilj je pozitivno poslovanje, navodi direktor Bojan Horvačić koji je u travnju preuzeo ovu funkciju. Sve u svemu, cijeli je niz aktivnih projekta koje izvode u Zagrebu - Centar Vinko Bek u Kušlanovoj, 3. faza projekta poslovnog parka City Island u Buzinu i nova zgrada Zavoda za kliničku mikrobiolo­giju Kliničke bolnice Sveti Duh. Za Inu rade silos u Urinju kao dio nadogradnj­e riječke rafinerije. Angažirani su kao podizvođač sa strane talijansko­g janskog graditelja KT – Kinetics Technology, s kojim je Ina sklopila ugovor o izgradnji postrojenj­a za obradu teških ostataka u riječkoj rafineriji.

”Sačuvali smo svoj temeljni biznis, mehanizaci­ju i ljude, pa stvaramo okruženje za pozitivno poslovanje u ovoj godini te i dalje stabilno poslujemo na tržištu”, navodi Horvačić.

 ?? ?? Kompanija je uključena i u 3. fazu projekta poslovnog parka City Island u Buzinu
Kompanija je uključena i u 3. fazu projekta poslovnog parka City Island u Buzinu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia