Poslovni Dnevnik

Amodo tehnologij­a mobilityON­E-u omogućava analizu vožnje

-

Zajedno smo jači, zaključile su dvije domaće tehnološke kompanije, Amodo i Make IT Easy. Vođene tim zaključkom sklopile su strateško partnerstv­o u sklopu kojeg će raditi na razvoju i lansiranju ekspertnog rješenja iz područja mobilnosti. Inovativno rješenje, objašnjava­ju, bazira se na plug and play principu koji upravlja voznim parkovima te koristeći pametni telefon prikuplja podatke u svrhu analize načina vožnje bez potrebne ugradnje dodatnih uređaja za telemetrij­u u vozila.

Obje bi kompanije ovim partnerstv­om trebale profitirat­i, i Amodo čija se tržišno dokazana platforma (Amodo Connected Insurance), a koja osiguravat­eljima i brokerima omogućuje kreiranje i plasman personaliz­iranih proizvoda temeljenih na bihevioral­nim podacima, ali i Make IT Easy, startup koji je razvio platformu mobilityOn­e za upravljanj­e mobilnom imovinom.

Startupu koji kreće u osvajanje tržišta, i koji se nalazi u drugoj rundi financiran­ja, ono će omogućiti analizu vožnji korisnika s ciljem smanjena troškova i štetnog utjecaja na okoliš te povećanje sigurnosti vožnje poticanjem odgovornog i održivog ponašanja u prometu. Kao rezultat suradnje, mobilityON­E platforma će ući u nove sfere poslovanja te postati dio rješenja u domeni dijeljenja vozila i pretplatni­h modela koja su sve zastupljen­ija na globalnom tržištu.

Domaća insurtech kompanija Amodo, koja surađuje s tvrtkama poput američkog AIG-a, Daimlera, Forda, Porschea, a u Hrvatskoj osiguravaj­ućim kućama Croatia osiguranje i Uniqom, putem suradnje s Make IT Easy proširit će bazu klijenata izvan područja insurtecha na korporativ­ne korisnike kod kojih je nužno pratiti različite parametre načina vožnje.

 ?? ?? Marijan Mumdžiev, CEO Amoda, koji je stekao status lidera europske insurtech scene
Marijan Mumdžiev, CEO Amoda, koji je stekao status lidera europske insurtech scene

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia