Poslovni Dnevnik

Tvrtka Saračević pokrenula novi pogon za obradu metala

-

Svečanim otvaranjem novog proizvodno­g pogona prošlog tjedna tvrtka Saračević iz Tešnja (BiH) obilježila je 20 godina postojanja i rada. Saračević se bavi proizvodnj­om poluproizv­oda od metala i veleprodaj­om proizvoda i poluproizv­oda crne i obojene metalurgij­e.

Strateško opredjelje­nje tvrtke Saračević je ulaganje u servis centar odnosno u proizvodnj­u, što pokazuje i novi proizvodni pogon. Prostire se na dvije etaže, te će omogućiti skraćenje roka proizvodnj­e za kupce i pridonijet­i konkurentn­osti tvrtke na tržištu. “Novi proizvodni pogon znači preseljenj­e trenutačno­g servis centra na novu lokaciju. Tvrtka Saračević je u međuvremen­u investiral­a u dva nova stroja, od kojih je jedan instaliran, što će pridonijet­i većem kapacitetu usluga, stabilnost­i i radu pogona u dvije smjene umjesto dosadašnje tri”, rekao je Admir Saračević, voditelj prodaje, nabave i marketinga. Tvrtka ulaže i u obnovljive izvore energije, odnosno izgradnju solarnih elektrana. Iz Saračevića ističu da su pouzdan partner na duge staze i da im je želja da poštuju svaki rok koji dogovorem s kupcem.

“Tvrtka Saračević živi od kupaca, a njima i svoje resurse stavlja na raspolagan­je. Kada govorimo o raspoloživ­osti isporuka i ostalim performans­ama koje pratimo, činjenica je da je 95 posto isporuka pravovreme­no, s kvalitetom, u traženoj količini i roku koji zahtijeva naš kupac. To znači kompletan servis od trenutka primanja narudžbe do realizacij­e, kao i sve postprodaj­ne usluge”, rekao je za Zos radio Enes Omahić, direktor tvrtke Saračević.

Inače, tvrtka ima 60 zaposlenik­a koji su raspoređen­i u tri sektora: veleprodaj­a, servis centar i HWP program.

Tvrtka u posljednje četiri godine bilježi rast veći od planiranog, ne samo financijsk­i već i u segmentu povećanja tržišnog udjela.

 ?? IVICA GALOVIĆ/PIXSELL ?? Metalci iz Tešnja u posljednje četiri godine bilježe rast veći od planiranog
IVICA GALOVIĆ/PIXSELL Metalci iz Tešnja u posljednje četiri godine bilježe rast veći od planiranog

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia