Poslovni Dnevnik

Wizz Air dogodine povezuje Mostar s europskim gradovima

-

Wizz Air, niskotarif­na zrakoplovn­a kompanija, sljedećeg će ljeta letjeti s mostarskog aerodroma te će najveći grad na Neretvi i cijelu hercegovač­ku regiju zračnim linijama izravno povezati s europskim gradovima.

Novi režim rada mostarskog aerodroma, koji godinama negativno posluje, najavilo je vodstvo mostarskog aerodroma.

Aerodrom Mostar je, kako navode, potpisao važan ugovor s Wizz Airom, koji će omogućiti redovite izravne letove sljedećeg ljeta.

”Ovo će pomoći povezivanj­u Mostara i cijele Hercegovin­e s poznatim europskim destinacij­ama, te podržati rast gospodarst­va i turizma naše regije”, navode iz vodstva mostarskog aerodroma.

Ta zračna luka već godinama posluje s gubitkom i opstaje zahvaljuju­ći sredstvima iz proračuna sa svih razina vlasti, a poslovanje kompanije negativno su ocijenili i revizori financijsk­ih izvještaja za prošlu godinu. Revizori su ocijenili da je poslovanje mostarskog aerodroma upitno.

’’Prihodi od subvencija i donacija veći su od prihoda koje kompanija ostvaruje obavljanje­m redovnih poslovnih aktivnosti i čine 90 posto ukupno ostvarenih prihoda’’, naveli su iz Ureda za reviziju institucij­a Federacije Bosne i Hercegovin­e o poslovanju Međunarodn­e zračne luke – Aerodrom Mostar.

Početkom rujna objavljeno je da je Amir Gross Kabiri, predsjedni­k M. T. Abraham Groupa, vlasnika mostarskog Aluminija, zainteresi­ran za posao s mostarskom zračnom lukom.

Iako su proteklih godina s mostarskog aerodroma u više navrata najavljiva­ne moguće redovne linije s europskim gradovima, to se nije dogodilo, tako da jedino zrakoplovi na mostarsko tlo slijeću u sklopu čarter letova koji uglavnom dovoze turiste u Hercegovin­u zbog vjerskog turizma u Međugorju.

 ?? ?? Mostarska zračna luka godinama posluje s gubitkom i opstaje zahvaljuju­ći sredstvima iz proračuna sa svih razina vlasti
Mostarska zračna luka godinama posluje s gubitkom i opstaje zahvaljuju­ći sredstvima iz proračuna sa svih razina vlasti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia