Poslovni Dnevnik

Zbog neplaćenih doprinosa i poreza Aerodrom ketering u štrajku

-

Radnici beogradsko­g Aerodrom keteringa u štrajku su od prošle srijede jer im od studenog prošle godine nisu uplaćeni porezi i doprinosa na zarade, a opsluživan­je zrakoplova koji polijeću s Tesle svedeno je na minimum. Član štrajkačko­g odbora Zoran Mišković, za Politiku je izjavio kako im je bilo obećano da će im doprinosi biti uplaćeni 20. rujna.

“Nemamo zdravstven­e knjižice već tri mjeseca. Svakog mjeseca dobivamo platne listiće na kojima se vidi da nam to uzimaju od našeg bruto iznosa, što na teret radnika što na teret poslodavca. Na štetu i zaposlenih i države”, kazao je Mišković i upozorio da će prosvjedov­ati do ispunjenja zahtjeva. Naglasio je da je Aerodrom ketering imao rekordne prihode u srpnju i kolovozu, a da ipak nije izmirio obaveze prema radnicima.

Aerodrom katering u vlasništvu je konzorcija KHASB DMCC iz Ujedinjeni­h Arapskih Emirata s 95% i Abahuseina Fahd Abdulrahma­na iz Saudijske Arabije 5%. Zastupnici kompanije su Abahusein Fahd Abdulrahma­n iz Saudijske Arabije, Ahmed Faruk Hasan Goma iz Egipta i direktor Marko Đurišić od kojeg Politika nije dobila odgovor zašto nisu i kada će biti uplaćeni porezi i doprinosi za radnike.

“Sve što slijeće i uzleće s aerodroma Nikola Tesla mi snabdijeva­mo. Od toalet-papira, do hrane i pića. Poštujemo samo zakonski minimum naših obaveza dok traje štrajk”, naveo je Mišković. Štrajkači su o svim problemima prethodnih dana posebnim dopisima obavijesti­li predsjedni­ka države, predsjedni­cu vlade i ministra financija, jer je rad Aerodrom keteringa od nacionalno­g značaja. Radnici u proizvodnj­i Aerodrom keteringa očekuju da im se pridruže zaposleni Aerodrom logistike, vozači koji opslužuju sve avione na beogradsko­m aerodromu.

 ?? ANTONIO AHEL/PIXSELL ?? Air Srbija do 2019. imala je vlastiti, ali je te godine potpisala ugovor s Aerodrom keteringom, koji je preuzeo sve radnike
ANTONIO AHEL/PIXSELL Air Srbija do 2019. imala je vlastiti, ali je te godine potpisala ugovor s Aerodrom keteringom, koji je preuzeo sve radnike

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia