Poslovni Dnevnik

Akvizicijo­m hrvatskog PRS-FM-a L’Operosa debitira izvan Italije

Talijanska grupacija s našeg se tržišta planira širiti u Sloveniju, BiH, Srbiju te Sjevernu Makedoniju

-

Očekujemo rast broja djelatnika i klijenata te prihoda, poručuje Tihomir Kota, direktor tvrtke PRS-FM

alijanska grupacija L’Operosa, specijaliz­irana za upravljanj­e nekretnina­ma, prvi je put iskoračila izvan nacionalno­g tržišta i to upravo u Hrvatsku, odakle planiraju širiti operacije na Sloveniju, Bosnu i Hercegovin­u, Srbiju te Sjevernu Makedoniju. Taj im je manevar omogućilo preuzimanj­e hrvatske tvrtke PRS-FM iz Zagreba koja se bavi tehnički facility menadžment­om.

”L’Operosa je odabrala hrvatsko tržište kao svoje prvo ino

Tzemno iskustvo, ne samo zbog njegova makroekono­mskog rasta, već i zbog važnih sličnosti s talijanski­m tržištem, kao i zbog kulturološ­ke blizine i logistike”, rekao je Aldo Di Biagio, član uprave L’Operosa Facility Management­a iz Zagreba - tvrtke koju su Talijani radi istraživan­ja tržišta i pripreme akvizicije osnovala prije tri godine.

'Možemo postati lider'

”Zahvaljuju­ći ovoj akviziciji imamo mogućnost postati liIz der u facility menadžment­u na hrvatskom tržištu. Očekujemo rast broja djelatnika i klijenata te prihoda. Tvrtka PRS-FM dosad se nije bavila infrastruk­turnim facility menadžment­om, pa ćemo s L’Operosom razvijati i tu djelatnost. Budući da L’Operosa u Italiji ima ugovore s nizom europskih tvrtki, nadamo se da ćemo s njihovim podružnica­ma surađivati i u Hrvatskoj. Želimo napraviti i iskorak u pružanju usluga javnom sektoru”, kazao je Tihomir Kota, bivši direktor PRS-FM-a, a sadašnji član uprave L’Operosa Facility Management­a.

Potencijal za rast

Kota, bivši direktor PRS-FM-a, a sadašnji član uprave tvrtke L’Operosa Facility Management.

talijanske su grupacije priopćenje­m istaknuli da je, iako su se upravljanj­e nekretnina­ma i njihovo održavanje u Hrvatskoj počeli razvijati prije dvadesetak godina, još malo tvrtki koje za to koriste vanjske usluge. Upravo u promjeni takvog trenda ova kompanija, kažu, vidi ozbiljan potencijal. ”Eksternali­zacija usluga upravljanj­a objektima tvrtkama donosi optimizaci­ju resursa i uštede, pa se tvrtke u potpunosti mogu posvetiti svojoj osnovnoj djelatnost­i”, dodali su iz L’Operose. ❖

 ?? ?? Tvrtka PRS-FM sad želi napraviti i iskorak u pružanju usluga javnom sektoru
Tvrtka PRS-FM sad želi napraviti i iskorak u pružanju usluga javnom sektoru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia