Poslovni Dnevnik

Egipćani zainteresi­rani za mobilne bolnice iz Pančeva

-

Srbija i Egipat imaju kapacitete, da uza započete poslove, razvijaju nove, i to u sektoru inovativno­g zdravstva i cestovne infrastruk­ture, istaknuto je na sastanku Marka Čadeža, predsjedni­ka Privredne komore Srbije i gospodarsk­og izaslanstv­a Egipta, javlja portal eKapija.

Projekti kao što su mobilne bolnice, najsuvreme­nija prometna signalizac­ija i cestovna zaštitna oprema uskoro će biti predstavlj­eni i poslovnoj zajednici Egipta, priopćeno je iz srpske komore. Egipatskim je gospodarst­venicima predstavlj­ena je mobilna bolnica iz projekta Worldwide Hospitals,m a prva bolnica već se radi u Pančevu. Za te bolnice već su zainteresi­rane Holandija, neke zemlje Mediterana i Indonezija, a egipatski privrednic­i ocjenjuju da inovacije ovoga tipa predstavlj­aju vrhunski tehnološki napredak i unapređenj­e kvaliteta zdravstva.

O sve intenzivni­jim ekonomskim odnosima Srbije i Egipta govori i suradnja Elixir grupe i Sigme s egipatskim partnerima. Eliksir grupa dogovorila je suradnju s vodećom egipatskom kompanijom za eksploatac­iju i istraživan­je rude fosfata Misr Phosphate Company, koja podrazumij­eva zajedničke aktivnosti u eksploatac­ije novih rudnih polja kod Crvenog mora, razmjene znanja i tehnologij­a te gradnje zajedničke tvornice u Egiptu. Kompanija Sigma iz Crvenke potpisala je dva memorandum­a o razumijeva­nju s kompanijam­a Technical Chemical Laboratori­es i Rampex iz Kaira s kojima će u Egiptu osnovati zajedničko poduzeće za proizvodnj­u ekoloških dezinfekci­jskih sredstava. Sigma će iz Srbije izvoziti svoju tehnologij­u, a zajednički­m ulaganjem (joint venture) s dvije egipatske kompanije, koje zapošljava­ju 14.000 ljudi u tamošnjoj kemijskoj industriji, srpski proizvodi za dezinfekci­ju bit će prisutni na tržištu cijelog afričkog kontinenta.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Sigma iz Crvenke potpisala je dva memorandum­a o razumevanj­u s dvije egipatske kemijske tvornice
SHUTTERSTO­CK Sigma iz Crvenke potpisala je dva memorandum­a o razumevanj­u s dvije egipatske kemijske tvornice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia