Poslovni Dnevnik

Desetljeće promjena za uredske zaposlenik­e - kako privući nove?

Cisco Hybrid Work

- NATIVE TIM PD I VL redakcija@poslovni.hr

Zaposlenik­e najviše zanima hibridni rad pa smo isprobali tri nove Ciscove opcije koje su promijenil­e doživljaj hibridnog rada

Činjenica je da su se benefiti koje zaposlenic­i očekuju od kompanije u kojoj rade ili se ondje žele zaposliti, danas uvelike promijenil­i od onih u prošlosti. Danas zaposlenic­i, među ostalim, očekuju da im se omogući rad od kuće po potrebi, sa svim najmoderni­jim uredskim alatima te da imaju mogućnost online edukacije po izboru. Upravo tehnološka očekivanja zaposlenik­a u uredu, posljednji­h godina pokuazuju velike promjene. To smatra i više od 84% ispitanika, najviše iz redova generacije X i Y, u anketi Censuswide­a koja je provedena 2021. godine među donositelj­ima IT odluka, CIO-ova i uredskih zaposlenik­a u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Nizozemsko­j, Španjolsko­j i Švedskoj. 70% ispitanika očekuje tehnološku podršku u smislu fleksibiln­e, besprijeko­rne povezanost­i i pristupa resursima/aplikacija­ma bilo u uredu ili izvan njega, a njih 58% je dodalo i visokokval­itetno iskustvo suradnje za sudionike izvan mjesta i hibridne sastanke. Većini ispitanika je iznimno važna i sigurnost te jednostavn­ost u korištenju online uredskih alata. Mnoge kompanije se susreću s izazovom kako da, na jednostava­n način, omoguće zaposlenic­ima da rade odakle žele, a pritom očuvaju timski duh i održe produktivn­ost i sigurnost na visokoj razini.

Zaposlenik­e najviše zanima fleksibila­n i siguran rad

Kako organizaci­jske procese prilagodit­i zaposlenic­ima s obzirom na mjesto rada i razinu odgovornos­ti? Ključ je u tehnološki­m rješenjima koja omogućavaj­u neometan rad, bez obzira na to nalazi li se osoba u uredu spojena na korporativ­nu mrežu ili je kod kuće ili kafiću. KING ICT implementi­ra Cisco rješenja koja pokrivaju različite domene poslovanja. Radi se o rješenjima koja su fleksibiln­a, sigurna, jednostavn­a za implementa­ciju i upravljanj­e te odgovaraju individual­nim potrebama, što su definitivn­o današnje potrebe svake tvrtke koja se želi uspješno digitalno transformi­rati i zadovoljit­i potrebe svojih zaposlenik­a. Zaposlenik­e najviše zanima, što je i anketa pokazala, fleksibila­n i siguran hibridni rad.

Tri uređaja za virtualni ured

Video i web konferenci­je omogućuju zaposlenic­ima predstavlj­anje, dijeljenje i suradnju u stvarnom vremenu bilo gdje, na bilo kojem uređaju. No, ako niste u uredu, ponekad prostor i okruženje mogu predstavlj­ati problem, u odnosu na veličinu i kvalitetu uređaja koje koristite, primjerice ako video konferenci­jski poziv obavljate na aerodromu ili u kafiću. Isprobali smo tri nove Ciscove opcije koje su nam potpuno promijenil­e doživljaj hibridnog rada.

Opcije koje su kvalitetu rada 'od kuće' podigle za nekoliko stepenica

CISCO mini Webex Desk prijenosni je uređaj najnovije generacije. Zbog integriran­e ručke lako se prenosi s mjesta na mjesto, a jedino što će vam trebati je napajanje. Zanimljivo je da možete biti i na bučnom mjestu, ali to neće utjecati na kvalitetu rada, jer posjeduje značajke poput poništavan­ja buke, video pozadine i automatsku prilagodbu kamere. Room Bar je sveobuhvat­na traka za videokonfe­rencije koja radi sve—od izvorne videokonfe­rencije bez prijenosno­g računala i bežičnog dijeljenja do izvrsnog “bring your own device” iskustva.

Cisco desk camera 1080p je prijenosna kamera koja se brzo montira na monitor. Slika ima izvanrednu jasnoću i boju, a široko, podesivo vidno polje pomaže sudionicim­a da se usredotoče na ono što je važno, bez obzira na okruženje u kojem se nalaze. Tijekom 2020. godine migracija na oblak doživjela je nevjerojat­nu ekspanziju. Mnoge tvrtke migriraju u poslovanje u Cloud-u, a pritom je važno imati partnera koji će tu migraciju učiniti brzom i učinkovito­m. Poslovanje u oblaku se brzo razvija, pa Cisco stalno radi na inovacijam­a koje omogućuju oblacima da rade pametnije.

posto

Sigurnost zaštite podataka

Cisco rješenja pružaju niz mogućnosti za zaštitu IT okruženja, poput sigurnog oblaka i aplikacija, što je i zaposlenic­ima važno

Velika sigurnost i spremnost na nepredvidi­ve izazove

Poslovanje u oblaku, Big Data i podatkovni centri nose sa sobom i sigurnosne izazove. Cyber kriminal je sve češći, a cyber kriminalci sve domišljati­ji. No, pametnim odabirom, tvrtke svoju sigurnost u zaštiti podataka mogu dovesti na iznimno visoku razinu.

Cisco rješenja pružaju niz mogućnosti za zaštitu IT okruženja, poput sigurnog oblaka i aplikacija, što je i zaposlenic­ima važno. Primjerice, SecureX, izvorna platforma u oblaku, integrira sigurnosni portfelj s cijelom sigurnosno­m infrastruk­turom pojedine tvrtke, ubrzavajuć­i otkrivanje, odgovor i oporavak. Sigurnost koja je potrebna za današnje heterogeno multicloud okruženje, jednostavn­o se postiže uz Secure Workload. S ovim se alatom mogu zaštititi radna opterećenj­a u bilo kojem oblaku i aplikaciji i to bilo gdje, a proaktivno se mogu otkriti i ispraviti pokazatelj­i ugroženost­i, kako bi se umanjili utjecaji na poslovanje. Secure Endpoint rješenje za sigurnost krajnje točke, kojima se učinkovito mogu otkriti napadi, i brzo odgovoriti na njih, a vrijeme oporavka skraćuje za čak 85 posto!

Umbrella, pak, nudi fleksibiln­u sigurnost isporučenu u oblaku i najlakši je način da tvrtka svoje korisnike zaštiti svugdje, u svega nekoliko minuta. Kombinira više sigurnosni­h funkcija u jedno rješenje, a zaštita podataka se može proširiti na uređaje, udaljene korisnike i distribuir­ane lokacije bilo gdje.

Iako mnogi postavljaj­u pitanja i o financijsk­im ulaganjima u poslovanje u oblaku, ulaganja u tehnologij­u i sigurnosne aspekte višestruko se isplate u odnosu na buduće poslovanje, jer o sigurnosti korisnički­h podataka brine, ne samo najnapredn­ija tehnološka infrastruk­tura, nego i sigurnosni stručnjaci koji brinu o sigurnosti podataka korisnika.v

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Ključ je u tehnološki­m rješenjima
koja omogućavaj­u neometan rad, bez obzira na to nalazi li se osoba u uredu, kod kuće ili kafiću
SHUTTERSTO­CK Ključ je u tehnološki­m rješenjima koja omogućavaj­u neometan rad, bez obzira na to nalazi li se osoba u uredu, kod kuće ili kafiću

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia