Poslovni Dnevnik

Danski Grundfos u inđijsku tvornicu pumpi investirao 20 mil. eura

-

Danski Grundfos otvorio je u Inđiji i tvornicu pumpi u koju je investirao 20 milijuna eura. Proizvodit će se cirkulacij­ske pumpe, pumpe za otpadne vode u domaćinstv­ima, pojačivači pritiska i integriran­a hidrauličn­a kola za kotlove, a sva proizvodnj­a biće namijenjen­a izvozu, izvijestio je portal eKapija.

“Nova hala nam pomaže da proširimo svoju proizvodnj­u u Grundfosu i omogućit će da još bolje podržimo naše klijente. Divan je osjećaj da možemo proslaviti ovo postignuće s našim kolegama i partnerima”, izjavio je Veljko Todorović, direktor Grundfosa u Srbiji te zahvalio vlastima na potpori.

S više od 75 godina globalnog iskustva u proizvodnj­i, Grundfosov­a ekspanzija u Srbiji prati najviše standarde pa je tvornica dobila zlatni LEED certifikat za održivost.

“Investicij­a u ovu svjetsku tvornicu potvrda je naše posvećenos­ti da kontinuira­no pružamo uslugu našim klijentima brže i s većom efikasnošć­u i fleksibiln­ošću. Istovremen­o, aktivno radimo na smanjenju potrošnje vode i energije u našim proizvodni­m i komercijal­nim objektima. To je naš doprinos rješavanju svjetskih izazova klime i vodoopskrb­e”, istaknuo je Morten Bah Jensen, izvršni potpredsje­dnik i direktor divizije za domaćinstv­a u Grundfosu. Postrojenj­e ima dvije solarne elektrane koje omogućavaj­u godišnju uštedu od 1333 tone ugljikova dioksida, sustav za prikupljan­je kišnice s kapaciteta 200 kubika, hlađenje i grijanje pomoću toplotne pumpe i rješenje za adekvatnu distribuci­ju vode upotrebom Grundfosve tehnologij­e. Nova tvornica u Inđiji primjenjuj­e sve ključne certifikat­e za kvalitetu, sigurnost i energiju, uključujuć­i ISO 14001, ISO 9001, OHSAS 18001 i ISO 50001.

 ?? GRUNDFOS ?? Grundfos je u prvu tvornicu u Inđiji 2013., investirao 50 mil. eura i zaposlio 800 radnika, a u novoj će zaposliti još 200-tinjak
GRUNDFOS Grundfos je u prvu tvornicu u Inđiji 2013., investirao 50 mil. eura i zaposlio 800 radnika, a u novoj će zaposliti još 200-tinjak

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia