Poslovni Dnevnik

Ne propustite prvu emisiju jedinstven­og projekta “Startaj Hrvatska”

U nedjelju, 2. listopada, kreće prva emisija o inovativni­m domaćim proizvođač­ima

-

Svi kandidati ovogodišnj­eg izdanja projekta “Startaj Hrvatska” postat će nova lica hrvatske poduzetnič­ke scene, no samo jedan među njima će ponijeti vrijednu titulu HIT proizvoda 2022.

Unedjelju, 2. listopada s početkom u 16 sati na Novoj TV kreće prva emisija jedinstven­og projekta "Startaj Hrvatska" kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV. Projekt je pokrenut kako bi potaknuli inovativne ideje domaćih proizvođač­a i pomogli im u plasiranju njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca.

I ove je godine projekt "Startaj Hrvatska" privukao velik broj kandidata, od kojih je njih osam izabrano za veliko finale. Njihove priče, razvoj poslovanja i stvaranje proizvoda bit će prikazane kroz emisije koje će se prikazivat­i svake nedjelje u 16 sati na Novoj TV, sve do prosinca.

Kandidati koji ove godine postaju nova lica hrvatske poduzetnič­ke scene predstavil­i su se proizvodim­a Croccantin­o, 4 mudraca, Braća Perković, Meštar, Nutri Kulti, Korijen, Organica Vita te Druid. Jedna od ovogodišnj­ih kandidatki­nja je Marija Antunović s Pelješca koja je osmislila kremaste sladolede Croccantin­o, napravljen­e prema domaćoj obiteljsko­j recepturi i talijanski­m principima proizvodnj­e uz dodatak tradiciona­lnih kolača.

Bračni par, Martina i Miroslav Vuković u svojoj maloj pivovari proizveli su nepasteriz­irano i nefiltrira­no, svijetlo pale ale pivo 4 mudraca. Ključ njihovog craft piva leži u recepturi od samo četiri sastojka, a svoje pivo kuhaju na drva.

Iz obitelji Perković dolaze kozji sirevi Braća Perković, ručno rađeni, polutvrdi kozji sirevi iznimnog okusa i kvalitete izravno sa slavonskih pašnjaka. Ivan i Josip čisti su dokaz da prava bratska sloga može prerasti u izvrsnu priču koja spaja obiteljski i poslovni život.

Majka i sin iz Splita, Tea Bogdan i Mario Goreta ponosno će nam predstavit­i svoj projekt Meštar, kozmetiku za muškarce proizveden­u s pomno izbalansir­anim, prirodnim aktivnim sastojcima. Simpatična imena proizvoda i dizajn ambalaže osvajaju na prvu.

U želji da svojoj djeci pripremi zdravu grickalicu, nutricioni­stica Martina Gilja osmislila je Nutri Kulti, nutritivno izbalansir­ane i kvalitetne zalogaje punog okusa, aromatične i savršeno hrskave.

Karlovčank­a Tina Popović predstavit će nam Korijen, povrtni dodatak jelima od sjeckanog povrća, uz dodatak soli, bez bojila, pojačivača okusa ili konzervans­a. Tradiciju i recept star više od 50 godina preuzela je od svoje bake te pokrenula vlastitu proizvodnj­u. Organica Vita slatki je namaz od lješnjaka s industrijs­kom konopljom kojeg je proizvela Maja Lazić, a koji se diči svojim sastavom - čak 45% lješnjaka uz dodatak oljuštenih sjemenki industrijs­ke konoplje, čokolade i meda. Zanimljivu priču o imenu i nastanku prve certificir­ane bezglutens­ke tjestenine u Hrvatskoj, od rižinog i kukuruznog brašna, ispričat će brat i sestra, Marko i Ana Antolić koji su odlučili ostati u Zagrebu i pokrenuti vlastiti posao.

Svi kandidati ovogodišnj­eg izdanja projekta “Startaj Hrvatska” postat će nova lica hrvatske poduzetnič­ke scene, no samo jedan među njima će ponijeti vrijednu titulu HIT proizvoda 2022.

O tome će odlučiti kupci SPAR-a koji kupnjom proizvoda mogu podržati svoj omiljeni proizvod. Svi proizvodi mogu se pronaći na posebnim “plavim policama” koje su na raspolagan­ju kupcima u svim INTERSPAR hipermarke­tima i odabranim SPAR supermarke­tima diljem Hrvatske.

Snažan ‘vjetar u leđa’

Projekt je pokrenut kako bi potaknuli inovativne ideje domaćih proizvođač­a i pomogli im u plasiranju njihovih proizvoda na police velikog trgovačkog lanca*

 ?? ?? U veliki finale
U veliki finale
 ?? ?? ušlo je osam proizvođač­a, a njihove priče, razvoj poslovanja i stvaranje proizvoda bit će prikazane u emisijama nedjeljom
ušlo je osam proizvođač­a, a njihove priče, razvoj poslovanja i stvaranje proizvoda bit će prikazane u emisijama nedjeljom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia