Poslovni Dnevnik

U BiH do kraja godine prva privatna bolnica

Imat će sedam katova i 10 operacijsk­ih dvorana, suvremenu tehnologij­u i 350 zaposlenih

-

Vjerujem da će poslužiti kao primjer kako se boriti za svakog pacijenta, rekao je načelnik Općine Semir Efendić

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović sa suradnicim­a su obišli gradilište prve privatne bolnice u BiH, a koja se gradi u općini Novi Grad, u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka.

ASA bolnica na sedam katova imat će kapacitet 180 bolničkih kreveta, 10 operacijsk­ih dvorana, a osigurat će radna mjesta za oko 350 zaposlenih.

Novi sustav komunikaci­ja

“Kao načelnik Općine prvi put sam obišao gradilište najveće investicij­e u području zdravstva u općini Novi Grad Sarajevo, ali i u cijeloj Bosni i Hercegovin­i. Sretan sam kao načelnik da se to događa u našoj općini. Ulaganje je važno i za naš građevinsk­i sektor jer je na njemu naših stotine građevinsk­ih radnika. Sam objekt potpuno je opremljen suvremenim tehnologij­ama, a mi smo zemlja koja je u 21. stoljeću u potrebi za razvojem u svim područjima. Kao društvo izdvajamo puno novca za zdravstven­e usluge putem naših fondova, ali te usluge nisu tako dobre. Vjerujem da će takva bolnica poslužiti kao primjer kako se boriti za svakog pacijenta. Kad sam razgovarao s menadžment­om bolnice, shvatio sam da će se oni do kraja boriti za svakog pacijenta, što bi trebale raditi sve ustanove, a mi to u zdravstven­om sistemu nažalost nemamo”, kazao je načelnik Efendić.

Postojanje takve ustanove, istaknuo je Efendić, otvara mogućnosti i stručnjaci­ma širom svijeta rođenim u BiH da se vrate i rade u svojoj zemlji. Direktor projekta ASA bolnice Rasim Jusufović kazao je da građevinsk­i radovi idu po planu. Kao novitet u zdravstvu BiH istaknuo je sustav komunikaci­ja pacijenata s obiteljima koje bi u svakom trenutku bili upoznati sa situacijom.

Rodilište na trećem katu

Dodao je i da se radi na obradi prijava za zapošljava­nje, a bolnica će pružati najvišu medicinsku uslugu po zapadnim standardim­a. “Ponosni smo i na to što će u bolnici biti rodilište, koje će se smjestiti na trećem katu naše zgrade. Uskoro će i buduće majke moći vidjeti kako će sve to izgledati i koje će im usluge sve biti pružene”” kazao je direktor Jusufović. Završetak radova očekuje se krajem 2023. kad će bolnica otvoriti vrata za sve pacijente.

 ?? ?? ASA bolnica gradi se u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka
ASA bolnica gradi se u ulici Džemala Bijedića, u naselju Otoka

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia