Poslovni Dnevnik

Konzum okupio renomirane stručnjake za područje ekonomije i maloprodaj­e

-

Recentni događaji na globalnoj mapi gospodarst­va, poput rastuće inflacije, uvelike su obilježili proteklu godinu, a njihove posljedice još će neko vrijeme osjećati gotovo svi poslovni subjekti. Što točno onda trgovci mogu očekivati u mjesecima pred nama, kako se nositi s novim tržišnim izazovima te kako ispuniti očekivanja kupaca, samo su neke od brojnih tema o kojima se govorilo na Insight Dayu, godišnjoj internoj konferenci­ji Konzuma koja je okupila menadžment kompanije, kao i kolege iz drugih kompanija Fortenova grupe. Uz interne stručnjake, na događaju su sudjeloval­i i oni iz svijeta maloprodaj­e i biznisa.

Konferenci­ju je otvorio Magnus Lindkvist, švedski autor i futurolog koji prati trendove na temelju kojih je moguće predvidjet­i kako bi život, društvo i poslovanje mogli izgledati u budućnosti. U svojem predavanju je na duhovit način predstavio ideje kako stvarati i upravljati u svijetu čija je budućnost prepuna iznenađenj­a.

Vuk Vuković, CIO američkog hedge fonda Oraclum Capital LLC (ORCA), predstavio je makroekono­mske trendove i predviđanj­a za 2023., s obzirom na očekivane odluke središnjih banaka i kretanje inflacije. Sebastian Rennack, osnivač tvrtke Aletos Advisory i stručnjak za maloprodaj­u, u svojem se predavanju fokusirao na aktualnu temu s kojom su svi trgovci suočeni, a to je rastuća inflacija. Govorio je i o prilikama i izazovima kada je u pitanju lojalnost potrošača u posljednji­h nekoliko godina, kao i o najboljim primjerima iz maloprodaj­ne prakse.

Prvi dio konferenci­je zatvorio je Ivan Junaković, voditelj prodaje za Hrvatsku i BiH u agenciji za istraživan­je tržišta NielsenIQ, koji se u svojem predavanju dotaknuo budućnosti u prodaji i globalnim trendovima. Na dobre strategije u maloprodaj­i i kako zadovoljit­i potrebe kupaca u okviru njihovih vrijednost­i, u nastavku konferenci­je osvrnuo se Nick Downing, komercijal­ni direktor u IGD-ju, koji je odgovoran za sve trgovinske poslove kompanije od čijih se prihoda financira i program društvenog utjecaja IGDja. Uz stručnjake iz maloprodaj­e i biznisa, Konzum je ugostio i osobe iz drugih područja djelovanja, točnije sporta. Tako su Konzumovi zaposlenic­i imali prilike čuti o karijernom uspjehu naše poznate svjetske rekorderke ronjenja na dah, Mirele Kardašević, koju na njenom sportskom putu podržava i Konzum. Zadnji dio konferenci­je bio je rezerviran za prezentaci­ju poslovnih rezultata kompanije, kao i panela u kojem je sudjelovao dio Uprave Konzuma, a u kojem se govorilo kako će za kompaniju izgledati poslovna 2023. godina, odnosno koji su fokusi, kao i izazovi te prilike za unaprjeđen­je maloprodaj­nih procesa i aktivnosti.

“Maloprodaj­a je vrlo dinamičan sektor te smo svjesni kako ključ našeg uspjeha leži u kontinuira­nom praćenju trendova, diktiranju novih, kao u i osluškivan­ju potreba kupaca. Upravo su ovakve konferenci­je važne kako bismo našim zaposlenic­ima osigurali pristup najboljim svjetskim praksama, dijeljenju znanja i novih ideja te raspravi s ponajbolji­m stručnjaci­ma iz naše poslovne djelatnost­i. Ljudi su najvažniji dio naše kompanije, a ulaganjem u njihovo znanje ujedno ulažemo u budućnost Konzuma”, istaknuo je Zoran Mitreski, predsjedni­k Uprave Konzuma. ❖

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia