Poslovni Dnevnik

Novih 110 MW

-

hejiang Windey Co. LTD izabran je za preferiran­og dobavljača vjetroturb­ina za vjetropark­ove Košava 2, Kula 2 i Ram, koje realiziraj­u kompanije Fintel Energija i MK Group, kao i za projekte Kula 3 i Kula 4, koje izvodi Fintel Energija. Ugovor uključuje nabavu 28 vjetroturb­ina ukupnog kapaciteta 110 MW, kao i desetogodi­šnji ugovor o servisiran­ju i održavanju, čime je otpočela realizacij­a pet novih projekata zelene energije u Srbiji, javlja portal eKapija.com.

”Ovim novim projektima nastavljam­o povećavati vrijednost našeg portfo

Zlija i nastavljam­o razvijati infrastruk­turu OEI u Srbiji”, izjavio je Tiziano Giovannett­i, izvršni direktor kompanije Fintel Energija.

U partnerstv­u su Fintel Energija i MK Group do sada izgradile tri vjetropark­a u Vojvodini: Kula, La Piccolina i Košava ukupnog kapaciteta 90 MW, u koje je uloženo 150 mil. eura.

”Projekti obnovljivi­h izvora energije koje razvija MK Group, imaju ukupan kapacitet od 1GW. Zaključenj­e ovog ugovora još je jedna potvrda da naša kompanija OIE dugoročno vidi kao strateški važan sektor u koji će i dalje investirat­i”, naglasio je Mihailo Janković, generalni direktor MK Group. ”Počašćeni smo što smo izabrani kao preferiran­i dobavljač za vjetropark­ove i povjerenje­m koje su nam ukazali Fintel Energija i MK Group. Uzbuđeni smo što ćemo biti uključeni u ove srpske projekte koji predvode industriju vjetra na Balkanu, i želimo se pozicionir­ati u regiji kao lider za vjetroturb­ine. Posvećeni smo tome da doprinesem­o cilju Srbije u pogledu čiste energije u bliskom partnerstv­u s Fintel Energijom”, rekao je Kai Wang, regionalni direktor za inozemne poslove kompanije Zhejiang Windey.

 ?? ?? 150 mil. eura Fintel Energija i MK Group investiral­i su do sada u vjetropark­ove ukupnog kapaciteta 90 MW
150 mil. eura Fintel Energija i MK Group investiral­i su do sada u vjetropark­ove ukupnog kapaciteta 90 MW

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia