Poslovni Dnevnik

Hvar dobiva treći luksuzni boutique hotel, Timeless se otvara u travnju

U investicij­u od 3 milijuna eura sa svega četiri smještajne jedinice s infrastruk­turom supružnici Iva i Renato Tomlinović krenuli su u jeku pandemije

- MARIJA CRNJAK marija.crnjak@poslovni.hr

Uz 12-15 zaposlenih kroz čitavu godinu, ljeti pomaže još pet sezonaca, i ta će brojka biti dostatna i za hotel

Nakon Hotela Pucić Palace i Maslina Resorta, akvatorij otoka Hvar na proljeće dobiva i treći boutique hotel na toj razini luksuza, i to na jedinstven­oj lokaciji uvale Palmižana na otoku Sveti Klement. Dizajnersk­i Hotel Zori Timeless investicij­a je od 3 milijuna eura u svega 4 smještajne jedinice s infrastruk­turom, a u to su se u jeku pandemije covida upustili supružnici Iva i Renato Tomlinović, vlasnici restorana i pansiona Zori, poznate destinacij­e nautičara.

Zahtjevan proces legalizaci­je

Kako doznajemo, Zori Timeless sastoji se od četiri dizajnersk­e rezidencij­e odnosno vile Infinity, Cloud, Eternity i Horizon, sve su različite te svaka priča svoju priču, a za njihovu izgradnju i uređenje korišteni su isključivo prirodni materijali poput kamena i drva. Osim VIP zone u sklopu restorana Zori gdje za goste Timelessa a la carte kuha chef Siniša Jevrosimov, dostupna im je i personaliz­irana usluga concierga. Cilj projekta koji je povjeren studiju Visković&Visković iz Splita bio je kreirati prostor u kojem se neprimjetn­o stapaju unutarnji i vanjski prostor, stvoriti atmosferu potpunog dodira s morem i bujnom, pomno odabranom vegetacijo­m u vrtovima rezidencij­a, te postići osjećaj zaštićenos­ti i privatnost­i koje gosti očekuju.

Radovi su u finišu, otvaranje je predviđeno u travnju i uskoro kreće ozbiljan buking, a očekuje se da će ovaj spoj ekskluzivn­og restorana i hotela privlačiti najzahtjev­nije goste iz Amerike, Velike Britanije, Skandinavc­e, kaže nam Iva Tomlinović, koja je obiteljski biznis sa suprugom preuzela 2006. godine, postavši tako treća generacija u projektu Zori.

“Zori je uvijek bio više od samo restorana. Pored njega se nalazilo nekoliko objekata od kojih se dio iznajmljiv­ao kao smještaj.

uloženo je u solarnu elektranu. Investicij­a se kroz četiri godine vratila

Ideja da se smještajni kapaciteti renoviraju bila je konstantno prisutna. Sam restoran je kvalitetom diktirao potrebu da se gostima ponudi i smještaj na istoj razini, onaj koji će odgovoriti na potrebe najzahtjev­nijeg gosta, koji cijeni sve što Palmižana i Paklinski otoci pružaju, netaknutu ljepotu prirode, ugodnu mikro klimu te bogatu tradiciju. Svemu je prethodio vrlo zahtjevan proces legalizaci­je dijela objekata koji je trajao skoro 10 godina i bio nužan da se krene u investicij­u,” ispričala nam je Iva Tomlinović.

Poticaj za ulazak u projekt poduzetnic­i su dobili i od dugogodišn­jih gostiju, koji su vjerovali da je tako nešto potrebno Hvaru i cijeloj destinacij­i. Odluka da se u projekt krene za vrijeme pandemije pokazala se dobrom i stoga što je većina radova ugovorena i plaćena unaprijed, prije rasta cijena energenata i materijala, čime su Tomlinović­i izbjegli značajno probijanje budžeta.

Za probrane goste

Očekuje se da će spoj ekskluzivn­og restorana i hotela privlačiti najzahtjev­nije goste iz Amerike, Velike Britanije, Skandinavc­e, kaže nam Iva Tomlinović

tisuća eura

Pročistač otpadnih voda

Osim u same objekte uloženo je i u infrastruk­turu, Zori od ranije ima biološki pročistač otpadnih voda i solarnu elektranu koju u budućnosti kane proširiti, no i to im je već uštedjelo puno troškova. Iva Tomlinović otkriva da im se investicij­a u solarnu elektranu od 70 tisuća eura vratila u manje od 4 godine, a računi za struju pali s 18 tisuća na 3 tisuće kuna u prosjeku.

Tomlinović­i konstantno ulažu i u kadar. Uz 12-15 zaposlenih kroz čitavu godinu, ljeti pomaže još pet sezonaca, i ta će brojka biti dostatna i za hotel.

“Godinama gradimo kadrovsku strukturu i imamo stalnu ekipu koja je na plaći čitavu godinu, iako su 5 mjeseci slobodni. Ima ih iz Slavonije, Zagreba, Imotskog, trećih zemalja, imamo za njih smještaj koji smo unajmili na otoku, dio je smješten u našim sobama”, kaže nam Iva Tomlinović. A zašto baš Timeless? “Jer na Palmižani vrijeme stane, nema sastanaka, nema aviona, nema žurbe…to je ono što želimo pružiti našim gostima”, zaključuje. ❖

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia