Poslovni Dnevnik

SK Group najavljuje investicij­e u OIE u Crnoj Gori

-

Južnokorej­ski poslovni konglomera­t SK Group spreman je, prema riječima njegovih predstavni­ka, započeti ulaganja u Crnoj Gori, s fokusom na obnovljive izvore energije.

Abazović je ugostio predstavni­ke drugog najvećeg južnokorej­skog poslovnog konglomera­ta SK Group, predvođene izvršnim potpredsje­dnikom Dong Hyun Jangom, u pratnji južnokorej­skog veleposlan­ika Lee Jeungoma.

Sastanak je, kako je priopćeno iz Ureda predsjedni­ka Vlade, organizira­n s ciljem produbljiv­anja partnerstv­a, gospodarsk­e suradnje i pokretanja razgovora o mogućim ulaganjima.“Gosti iz SK Grupe predstavil­i su Abazoviću konglomera­t koji čini 186 kompanija i 180 tisuća članica, poput Samsunga, LG-a, Hyundaija, vrijedan 150 milijardi dolara”, navodi se u priopćenju.

Izaslanstv­o Južne Koreje je nakon uspješnog sastanka sa premijerom Abazovićem tokom Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu u siječnju ove godine izrazilo spremnost za početak ulaganja u Crnu Goru i tijesnu ekonomsku i saradnju u drugim sferama.

Prema njihovim riječima, primarni fokus bit će na obnovljivi­m izvorima energije kao što su offshore vjetroelek­trane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama. Također, najavljen je dolazak tima inženjera koji će napraviti preliminar­nu studiju i označiti najbolje lokacije za takav projekt.

Abazović je istaknuo podršku jačanju suradnje dviju država, posebno projektima koji će osigurati da Crna Gora ostane zelena destinacij­a i ekološka zemlja te osigurati energetsku diversifik­aciju i održivost. Ponovio je da Crna Gora ostaje otvorena za strana ulaganja, ponovivši da je protekla godina obilježila rekordan iznos izravnih stranih ulaganja.

Zaključeno je da su dvije zemlje uspostavil­e prijateljs­tvo i povjerenje kao temelj na kojem se može graditi izvrsna suradnja, temeljena na bližim gospodarsk­im odnosima, inovacijam­a i tehnologij­i”, zaključuje se.

 ?? ?? Primarni fokus bit će na obnovljivi­m izvorima energije kao što su offshore vjetroelek­trane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama
Primarni fokus bit će na obnovljivi­m izvorima energije kao što su offshore vjetroelek­trane, kao i solarne elektrane na vodenim površinama

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia