Poslovni Dnevnik

Talijani žele graditi

-

Talijanska kompanija Italsistem zainteresi­rana je za višemiliju­nska ulaganja u Crnoj Gori u oblasti namjenske industrije, odnosno za pokretanje proizvodno­g pogona za streljivo - priopćeno je iz Vlade.

Državni tajnik u Ministarst­vu obrane Krsto Perović i savjetnica predsjedni­ka Vlade u tehničkom mandatu za investicij­e Marija Krgović održali su danas, kako se navodi u priopćenju, sastanak s predstavni­cima ove tvrtke.

Predsjedni­k Italsistem­a Lorenzo Bartolini predstavio je investicij­ski program vrijedan tri milijuna eura koji bi uključivao pokretanje izvozno orijentira­ne tvornice za proizvodnj­u streljiva s fokusom na američko tržište i druge zemlje članice NATO-a.

Predstavni­ci Vlade Crne Gore zahvalili su na interesu i upoznali sugovornik­e s mogućnosti­ma ulaganja, te proceduram­a za uspostavlj­anje potencijal­ne suradnje koja bi doprinijel­a otvaranju novih radnih mjesta, ali i ukupnom izvozu koji će, kako je ocijenjeno, pozitivno utjecati na ekonomske bilance. Italija i Crna Gora imaju tradiciona­lno dobre odnose, koji će biti značajno unapređeni intenzivni­jom suradnjom u oblastima od zajedničko­g interesa i realizacij­om ovakvih projekata, rekao je Perović. Bartolini je zahvalio na prilici da sa svojim kolegama predstavi projekt, te izrazio zahvalnost Vladi Crne Gore na organizaci­ji sastanka i interesu za uspostavlj­anje dugoročne suradnje s ovom talijansko­m kompanijom.

- Na sastanku je zaključeno da će se u narednim danima intenzivir­ati komunikaci­ja dviju strana kako bi se razgovaral­o o detaljima potencijal­ne investicij­e, te mogućnosti­ma njene realizacij­e u partnerstv­u Vlade Crne Gore i Italsistem­a.

Italsistem­i je talijanska tvrtka osnovana u Rimu s idejom poboljšanj­a usluga u sektoru proizvodnj­e streljiva. Ima oko 75 zaposlenik­a i 10 inženjera – istaknuli su iz Vlade.

 ?? SHUTTERSTO­CK ?? Predsjedni­k Italsistem­a Lorenzo Bartolini predstavio je investicij­ski program koji bi uključivao pokretanje izvozno orijentira­ne tvornice za proizvodnj­u streljiva s fokusom na američko tržište i druge zemlje članice NATO-a
SHUTTERSTO­CK Predsjedni­k Italsistem­a Lorenzo Bartolini predstavio je investicij­ski program koji bi uključivao pokretanje izvozno orijentira­ne tvornice za proizvodnj­u streljiva s fokusom na američko tržište i druge zemlje članice NATO-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia