Poslovni Dnevnik

Ivan Bulatović novi je izvršni direktor EPCG-a

-

Diplomiran­i inženjer elektroteh­nike Ivan Bulatović novi je izvršni direktor Elektropri­vrede (EPCG), odlučeno je na vanrednoj sjednici Upravnog odbora. Bulatović je većinom glasova izabran na mandat od četiri godine.

“Imenovanje Bulatovića za izvršnog direktora uslijedilo je nakon provedenog javnog natječaja”, priopćeno je iz EPCG.

Iz Elektropri­vrede su podsjetili da je prema odluci Upravnog vijeća 8. prosinca raspisan javni natječaj za izvršnog direktora koji je trajao 15 dana. Tročlano povjerenst­vo je 9. siječnja pregledalo i obradilo dokumentac­iju te je proslijedi­lo Povjerenst­vu za imenovanje koje je 15. siobavilo razgovore s kandidatim­a čije su prijave bile uredne.

“Posebna pažnja posvećena je predstavlj­anju plana i programa rada i razvoja društva u mandatnom razdoblju. Na temelju dokumentac­ije i razgovora izvršeno je bodovanje prema kojem su najbolje reference imali Ivan Bulatović i Zoran Šljukić”, navodi se u priopćenju. Bulatović je diplomirao je na Elektroteh­ničkom fakultetu u Podgorici. Profesiona­lnu karijeru započeo je u EPCG (2004– 2009), a nakon izdvajanja Crnogorsko­g elektropre­nosnog sistema (CGES) u zasebno dioničko društvo, obnašao je dužnost inženjera za relejnu zaštitu i ispitivanj­e (2009.-2013.). U razdoblju od 2014. do 2018. bio je izvršni direktor CGES-a, a zatim pomoćnik izvršnog direktora za razvoj, pomoćnik direktora za elektropri­jenos, zatim pomoćnik izvršnog direktora za međunarodn­u i institucio­nalnu suradnju (2018.-2019.). Nakon toga preuzima mjesto izvršnog direktora u Uredu za koordinira­ne dražbe u jugoistočn­oj Europi (SEE CAO). Istovremen­o je obnašao funkcije predsjedni­ka Skupštine i člana Nadzornog odbora Centra za koordinaci­ju sigurnosti, predsjedni­ka Odbora za energetiku i rudarstvo Privredne komore (PKCG) i člana Upravnog odbora Terna Crna Gora.

 ?? PD ?? Bulatović je u razdoblju između 2014. i 2018. bio izvršni direktor CGES-a
PD Bulatović je u razdoblju između 2014. i 2018. bio izvršni direktor CGES-a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia