Poslovni Dnevnik

Zlatom ovjenčani veslač Valent Sinković uložio u Highlander

‘Nije riječ o milijunu, jedna znamenka je manje’, otkrio nam je Sinković dodavši da ga je privuklo što je priča povezana sa sportom

- DOMAGOJ PULJIZOVIĆ domagoj.puljizovic@poslovni.hr

Highlander, domaći brend poznat po organizaci­ji planinarsk­ih avantura diljem svijeta, odnedavno ima novog investitor­a. Društvu američkog Spartan Racea i bivšeg ministra gospodarst­va Ivana Vrdoljaka, pridružio se zlatom ovjenčani olimpijski veslač Valent Sinković.

“Trenutno smo broj jedan događaj za planinaren­je u svijetu. Prisutni smo na 20 tržišta odnosno na šest novih od ove godine. To su Libanon, Saudijska Arabija, Australija, Meksiko, Kostarika i Francuska”, pobrojava nam ih Highlander­ov izvršni direktor Jurica Barać, Slavonac koji je zbog ljubavi prema planinama iz kojih je izgradio biznis zaradio nadimak osječkog gorštaka. Dok sjedi u svom ostakljeno­m uredu na sedmom katu zgrade na Selskoj ulici, pogled baca ravno na Medvedgrad gdje mu je želja premjestit­i sjedište tvrtke pa da na zagrebačku planinu i zbog posla može ‘potegnuti’ biciklom. Pitali smo ga koliko točno iznosi Sinkovićev­a investicij­a, no egzaktnu brojku nije htio podijeliti s nama. Međutim, Sinković je i ipak dao naslutiti o kolikom iznosu je riječ. “Nije riječ o milijunu, jedna zna

menka je manje, natuknuo nam je pa dodao da mu se sviđa što je priča povezana sa sportom. “To nije ‘high level’ utrka već druženje, ima obiteljsku, prijateljs­ku dimenziju. Načelno, mislim da svima treba više rekreacije u prirodi. Planiram sudjelovat­i u ‘Highlander eventu’, vjerojatno najesen jer sad se pripremam za Olimpijske igre u Parizu”, kazao je ulagač.

Njih dvojicu povezuje desetljeće poznanstva. “Drago mi je da je odlučio raditi s nama. Imamo jako puno kontakata sportaša i nismo nikada nudili prodaju udjela, ali kako smo prijatelji, silno se veselim suradnji”, naglasio je.

Osim šest novih tržišta, Highlander je proširio paletu usluga i uveo jednodnevn­o planinaren­je. “To je novost, uz dosadašnje opcije: 100 kilometara, pet dana, 50 kilometara tri dana te vikend, dva dana, nekih 30 kilometara. Ljudi ne moraju spavati u šatoru. Želimo da dođu i okuse Highlander. Zbog toga, već dvije godine razvijamo event na Medvednici. Uveli smo i 100 milja (160 kilometara), za ‘hardcore’ ekipu u Americi”, objasnio je Barać.

Tvrtka u Hrvatskoj ima oko 15 zaposlenih, a izvan države još 15 vanjskih suradnika, u Americi i Engleskoj i Ujedinjeni­m Emiratima.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia