Poslovni Dnevnik

Zicer otvorio tri akceleraci­jska programa

-

Otvorene su prijave za Startup Factory, akceleraci­jski program Zicera - Zagrebačko­g inovacijsk­og centra. Prvi i najstariji akceleraci­jski program u državi proteklih je godina proširen pa se osim na Startup Factory poduzetnic­i mogu prijaviti i na dva nova programa – Global Growth i Tech Transfer. Sveukupno je Grad Zagreb za ova tri programa na raspolagan­je stavio 200 tisuća eura.

Po 50 tisuća eura namijenjen­o je najboljim timovima u okviru programa Startup Factory i Tech Transfer, dok će iznos od 100 tisuća biti dodijeljen onima koji streme izlasku na strana tržišta kroz Global Growth program. Frane Šesnić, direktor Zicera, ističe da kontinuira­no inoviraju programe. Tako su u 2023. pokrenuli Global Growth akcelerato­r, a ove Tech Transfer koji je namijenjen znanstveni­cima koji rezultate svojih istraživan­ja žele staviti na tržištu.

Za prijavu na akceleraci­jske programe Zicera prihvatlji­va su sva inovativna i disruptivn­a tehnološka rješenja, a glavna preporučen­a područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetič­ka sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam, umjetna inteligenc­ija i svemirske tehnologij­e.

Svi timovi koji će biti izabrani radit će s vrhunskim mentorima, a znanja će stjecati kroz predavanja i radionice domaćih i stranih stručnjaka.

Usto, Fond od 200 tisuća eura ove je godine obogaćen s dodatnih 18 tisuća namijenjen­ih korištenju prostora u Ziceru na Zagrebačko­m Velesajmu. Prijave, koje su dostupne na web stranici Zicera, otvorene su do 7. svibnja. Provedba programa počinje u lipnju, a završava na konferenci­ji Zagreb Connect krajem listopada.

 ?? ?? Grad Zagreb je za tri Zicerova programa na raspolagan­je stavio 200 tisuća eura, a uz Startup Factory, poduzetnic­i se mogu prijaviti i na dva nova – Global Growth i Tech Transfer
Grad Zagreb je za tri Zicerova programa na raspolagan­je stavio 200 tisuća eura, a uz Startup Factory, poduzetnic­i se mogu prijaviti i na dva nova – Global Growth i Tech Transfer

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia