Poslovni Dnevnik

NBS razmatra suradnju s Viberom za instant plaćanja

-

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se sa predstavni­cima kompanije Rakuten Viber kako bi razgovaral­i o suradnji čiji bi rezultat bio povezivanj­e funkcional­nosti aplikacije Rakuten Viber i servisa IPS NBS sustava.

Uvođenjem IPS NBS sistema za instant plaćanja 2018. godine, prvi u regiji i među prvima u svijetu, Narodna banka Srbije stvorila je čvrste temelje za daljnji razvoj platnih usluga baziranih na instant transferu sredstava te se svrstala među svjetske lidere u području usluga razvoja platnog prometa i inovativni­h usluga, kažu u NBS-u.

Danas više od četiri milijuna korisnika aplikacija mobilnog bankarstva ima mogućnost trenutnog plaćanja, jednostavn­o, brzo i sigurno, a integracij­a sustava instant plaćanja s naprednim komunikaci­jskim tehnologij­ama povećava mogućnosti za rast i razvoj funkcional­nosti koje sustav instant plaćanja pruža trgovcima, potrošačim­a i cijelom gospodarst­vu daljnji napredak u dinamičnom digitalnom okruženju.

U platnom sustavu Narodne banke Srbije za instant plaćanja (IPS NBS sistem) 15. travnja ove godine obavljena su 384.623 plaćanja u iznosu od 4.931.166.508,87 dinara, što predstavlj­a novi rekordni dnevni broj transakcij­a od početka rada sustava, objavila je središnja banka.

NBS podsjeća da sustav za instant plaćanja omogućava jedan od najmoderni­jih načina plaćanja koji trenutno postoji u svijetu jer radi 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini.

“Zahvaljuju­ći sustavu NBS-a građanima i poslovnim subjektima omogućeno je jednostavn­o i brzo plaćanje s bilo kojeg mjesta i u bilo koje vrijeme, čak i vikendom, neradnim danom ili noću, a primatelj dobiva novac na daljnje raspolagan­je u samo nekoliko sekundi”, navodi se.

 ?? ?? Cilj suradnje bio bi povezivanj­e funkcional­nosti aplikacije Rakuten Viber i IPS NBS sustava
Cilj suradnje bio bi povezivanj­e funkcional­nosti aplikacije Rakuten Viber i IPS NBS sustava

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia