Poslovni Dnevnik

Milšped uspostavio direktnu željezničk­u liniju Kina - Srbija

-

Milšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u području transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhua­ng Internatio­nal Land Port, kada je u nazočnosti visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog vlaka direktno iz Kine u Srbiju.

Ovom suradnjom uspostavlj­ena je izravna linija željezničk­og prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Europu.

“Intermodal­ni transport i željeznica igraju ključnu ulogu

našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske učinkovito­sti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš.

Tim inovativni­m pristupom nastavljam­o postavljat­i standarde u logističko­j industriji, omogućujuć­i brže, više pouzdan i ekološki prihvatlji­v transport robe između Kine i Srbije”, rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća. U okviru svoje tvrtke članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodal­nu vezu u Srbiji, Niš - Wells - Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Europe. Milšped je prošle godine proslavio 30 godina globalnog poslovanja. Iza njih dug put od beogradsko­g ureda s nekoliko zaposlenih osnovanog 1993. godine do 3500 zaposlenik­a koliko imaju danas.

U tih trideset godina izrasli su u tržišnog lidera u području transporta i logistike, s prisustvom u četrnaest zemalja na tri kontinenta (Europa, Amerika i Azija) s godišnjim prihodom od 540 milijuna eura. Imaju više od 520 tisuća m2 skladišnog kapaciteta, a zahvaljuju­ći konstantni­m ulaganjima planiraju ga povećati. U svom sastavu Grupa ima i četiri specijaliz­irane kompanije članice: MBOX (željezničk­o-cestovni intermodal­ni terminal), Sky Cargo, M-One i AML, specijaliz­irane za intermodal­ni prijevoz, avionski prijevoz, e-commerce i logističke usluge.

 ?? ?? Regionalni logistički div potpisao ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhua­ng Internatio­nal Land Port
Regionalni logistički div potpisao ugovor o suradnji s kineskom kompanijom Shijiazhua­ng Internatio­nal Land Port

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia