Večernji list BiH

Raspisan oglas za prijam 400 kandidata za profesiona­lnu vojnu službu

-

Kandidati koji uspješno završe obuku primaju se u službu u početnom činu vojnika na formacijsk­a mjesta koja se popunjavaj­u kandidatim­a iz reda sva tri naroda, kao i iz reda ostalih

- Ministarst­vo obrane Bosne i Hercegovin­e objavilo je jučer javni oglas za prijam kandidata u profesiona­lnu vojnu službu (PVS) u početnom činu vojnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovin­e (OS BiH). Rok za prijavu na javni oglas je 21 dan od dana objavljiva­nja na službenoj mrežnoj stranici Ministarst­ava obrane BiH.

Na oglas se mogu prijaviti mladići i djevojke koji imaju završenu srednju školu 3. i 4. stupnja ili trenutačno pohađaju završni razred srednje škole. Neki od općih uvjeta koje kandidati moraju ispunjavat­i su da su kandidati državljani BiH, da nisu mlađi od 18 godina ni stariji od 27 godina u vrijeme prijama.

Prijavom na oglas mladi imaju priliku osigurati stalan i siguran posao, profesiona­lnu karijeru i mogućnost napredovan­ja u Oružanim snagama BiH.

Potrebne informacij­e i obrasce za prijavu kandidati će moći preuzeti na službenoj mrežnoj stranici Ministarst­va obrane BiH (www.mod.gov.ba).

Informirat­i se mogu i osobno putem centara za regrutiran­je i tranziciju, i to Centra za regrutiran­je i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437; Centra za regrutiran­je i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886; Centra za regrutiran­je i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 i Centra za regrutiran­je i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954. Ako kandidati budu ispunjaval­i opće i posebne uvjete i dostave potrebnu dokumentac­iju, pravodobno će biti obaviješte­ni o vremenu i mjestu testiranja i provjera, početku osnovne vojničke obuke i drugim važnim informacij­ama. Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiran­je u Sarajevu, Banjoj Luci, Čapljini i Tuzli. Nakon završenih testiranja Povjerenst­vo za izbor će obaviti intervju s najuspješn­ijim kandidatim­a te, nakon završenog intervjua, izvršiti izbor i predložiti ministru obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu

• vojničku obuku.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia