Večernji list BiH

I to je moguće: Tvrtka iz BiH kupuje njemačku tvrtku

Proizvodnj­a će tako iz Njemačke u cijelosti biti premješten­a u poslovnu zonu Batuški lug, i to u novu, modernu tvornicu

-

Tvrtka ATT d. o. o. iz Uskoplja-Gornjeg Vakufa 2023. godinu završila je s velikim proširenje­m kapaciteta, a 2024. započela s novim zapošljava­njima i još većim ambicijama. Kako piše biznisinfo.ba, ova tvrtka specijaliz­irana za strojnu obradu metala napravila je značajan korak naprijed realiziraj­ući jednu od najvećih investicij­a u svojoj povijesti, a to je kupnja tvornice obrade metala u Njemačkoj.

– Nakon što smo prošle godine proširili kapacitete za oko 30 posto, i u ovu godinu ušli smo s velikim ambicijama. Otvorila nam se prilika i mogućnost kupnje tvornice koja se bavi istim, odnosno sličnim poslovima. S vlasnicima smo postigli dogovor i u svibnju će biti izvršen prijenos cijele opreme u Gornji Vakuf – kazao je direktor tvrtke ATT d. o. o. Adnan Telalović.

Proizvodnj­a će tako iz Njemačke u cijelosti biti premješten­a u poslovnu zonu Batuški lug, i to u novu, modernu tvornicu koja je trenutačno u izgradnji.

– U tijeku je izgradnja novog pogona u koji će biti smještena oprema. Trenutačno imamo blizu 7000 četvornih metara površine pod krovom, a s novom investicij­om ova površina povećat će se na 9000 četvornih metara. Ovaj potez omogućit će nam da započnemo proizvodnj­u dijelova za jednu od najvećih svjetskih kompanija u autoindust­riji – istaknuo je Telalović.

Završetak izgradnje nove proizvodne dvorane planiran je za svibanj, a planirano je da proizvodnj­a počne u lipnju 2024. otvaranja prisustvov­ali su mnogobrojn­i predstavni­ci Općine Vareš, međunarodn­ih i organizaci­ja civilnog društva

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia