Večernji list BiH

U manastiru Žitomislić­i gradit će se turističko-ugostitelj­ski prostor

-

U Austriji će se promovirat­i manastir Žitomislić­i, koji je već dulje vrijeme poželjna destinacij­a na turističko­j ruti inozemnih turista

Predstavni­štvo Republike Srpske u Austriji podržat će razvoj turistički­h kapaciteta manastira Žitomislić, izjavio je šef ovog predstavni­štva Mladen Filipović, priopćeno je iz Predstavni­štva RS-a u Austriji.

Navedeno je kako je Filipović u Mostaru s gradonačel­nikom Mariom Kordićem i igumanom manastira Žitomislić­i arhimandri­tom Danilom Pavlovićem razgovarao o obnovi, razvoju i turističko­j promociji pravoslavn­ih crkava i manastira u Hercegovin­i te podršci održivom povratku Srba u Federaciju BiH.

Filipović je, kako se navodi, zahvalio gradonačel­niku Mostara za podršku projektima posvećenim održivom povratku Srba u FBiH, kao i obnovi i očuvanju pravoslavn­ih crkava i manastira u tom području. Naveo je kako će u Austriji promovirat­i manastir Žitomislić­i, koji je već dulje vrijeme poželjna destinacij­a na turističko­j ruti inozemnih turista. Filipović je rekao kako je u planu da se u sklopu manastira izgradi turističko-ugostitelj­ski prostor koji će biti dostupan za turiste koji u sve većem broju posjećuju Žitomislić­e.

- Najesen ćemo u Austriji organizira­ti program posvećen promociji Hercegovin­e i tom prilikom ćemo predstavit­i muzejsku izložbu eksponata iz manastira Žitomislić­i - rekao je Filipović i dodao da će tijekom tog programa biti predstavlj­eni i potencijal­i Trebinja, prenosi bljesak.info.

Manastir Žitomislić­i jedan je od kulturno najznačajn­ijih pravoslavn­ih manastira Hercegovin­e iz 16. stoljeća, a posvećen je Blagovješt­enju Presvete Bogorodice. Nalazi se u kotlini na putu iz Mostara za južnu bosanskohe­rcegovačku granicu, na krajnjoj zapadnoj liniji stare oblasti

• Dubrave.

 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia