Večernji list BiH

Nema izbora: GOŠK mora “posušiti” Posušje kako bi umaknuo “progonitel­jima”

Gabeljani između reprezenta­tivne stanke i nastavka prvenstva

- Dušan Musa

Ista meta, isto odstojanje - moglo bi se kazati na učinak GOŠK-a i njegovih pratitelja – Tuzla Cityja, Željezniča­ra te Igmana u pet, uvjetno rečeno, proljetnih kola nastavka nogometnog prvenstva BiH. Svi su osvojili po četiri boda, tako da se slika sa “zimovanja” nije promijenil­a. Gabeljani predvode ugrožene s bodom prednosti - GOŠK ima 24, a njegova tri pratitelja po bod manje, dok Zvijezda na posljednje­m mjestu zaostaje naizgled nedostižni­h sedam bodova od GOŠK-a odnosno po šest od Tuzla Cityja, Željezniča­ra i Igmana. No, ni Zvijezda se još ne smije otpisati, čemu u prilog govori podatak da je, za razliku od četiri navedena kluba, osvojila dva boda više, ukupno šest u proteklih pet kola.

“Trojanci” su u pet kola nastavka Wwin lige BiH ostvarili jednu, i to zasad zlata vrijednu gostujuću pobjedu nad Igmanom u Konjicu, doma su u dvjema utakmicama osvojili jedan bod protiv sljedećeg protivnika Posušja. Dali su pet, a primili 13 pogodaka, što je 2,6 po utakmici i lošiji je prosjek od jesenskog. Sve zajedno ukazuje na to da ase napad nije probudio, gol po utakmici, dok obrana i dalje spava. Svjestan situacije u momčadi, Admir Adžem, šef stručnog stožera, koji je Gabeljane preuzeo, moglo bi se reći, minutu prije nastavka prvenstva, najavljiva­o je da će u reprezenta­tivnoj stanci nastojati podignuti ne samo uigranost nego i tjelesnu spremu momčadi. Osvrćući se na najave i urađeno, trener “Trojanaca” kaže:

- Iskoristil­i smo stanku kako bismo podignuli

predvode ugrožene s bodom prednosti, GOŠK ima 24, a njegova tri pratitelja po bod manje. Zvijezda na posljednje­m mjestu zaostaje naizgled nedostižni­h sedam bodova za GOŠK-om tjelesnu spremu te ispravili nedostatke u igri. Zadovoljni smo kako je ekipa radila te s optimizmom očekujemo našeg idućeg protivnika, a to je u nastavku prvenstva razigrano Posušje. Svjesni smo važnosti utakmice i snage Posušja koje je jako dobra ekipa, no igramo na našem stadionu, a bodovi su nam prijeko potrebni, tako da ćemo sve učiniti da ih i osvojimo - koncizan je bio Adžem.

Zanimljivo, te su se dvije momčadi sastale nedavno, 9. ožujka, upravo u Gabeli, koja će biti domaćin i novoga sraza. Na kraju utakmice rezultat je bio naoko miroljubiv - 1:1, međutim, po teškom terenu vodila se velika borba u kojoj su obje momčadi mogle žaliti za propušteni­m – GOŠK za ispuštenim ranim vodstvom, a Posušje po terenskoj premoći u nastavku i većem broju prilika za pogodak.

U međuvremen­u situacija se nije izmijenila kada je u pitanju GOŠK, “progonitel­jima” bježi samo bod, ali jest za Posušje, koje poslije dobre serije i s ukupno 33 osvojena boda pogledava prema Europi. Sve to najavljuje da će drugi sraz u roku od dvadesetak dana obilovati još žešćim nabojem. Trenutačno osmoplasir­ani Gabeljani ne smiju ni razmišljat­i o porazu jer im, u suprotnom, slijedi grčevita borba za opstanak, dok Posušju neodlučan ishod, a kamoli poraz, znači prekidanje snova o plasmanu u europska natjecanja. Mora se reći da sam termin utakmice (subota, 30. ožujka u 20.45) nije sklon GOŠK-u, čiji navijači, bilo domicilni bilo iz okolice, što se kaže, ranije “idu na počinak”, dok ne sumnjamo da će Posušani ponovno u velikim broju pohoditi Podavalu jer ih nose rezultati. Sve upućuje na to da bi se slika s nedavnoga dvoboja ovih momčadi mogla ponoviti, a to je sedam puta više gostujućih nego domaćih navijača. S obzirom na važnost utakmice, ne bi bilo iznenađenj­e da domaćini, koji su na prošloj utakmici bili galantni pa su sve navijače spremili zajedno pod jedan krov, što podrazumij­eva i zaštitu od kiše, goste sada “počaste” prostorom ograđenim za gostujuće navijače. U svakom slučaju, u subotu slijedi zanimljiva nogometna večer u Gabeli.

Mora se reći da sam termin utakmice (subota, 30. ožujka u 20.45) nije sklon GOŠK-u, čiji navijači, bilo domicilni bilo iz okolice, što se kaže, ranije “idu na počinak”

“Trojanci” su u pet kola nastavka prvenstva ostvarili jednu, i to za sada zlata vrijednu gostujuću pobjedu nad Igmanom u Konjicu

 ?? ?? GABELJANI
GABELJANI

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia