Večernji list BiH

Pudar i Bilbija najbolji sportaši, nagrade za HKK Zrinjski 2010 i HŠK Zrinjski

Tradiciona­lni izbor Sportskog saveza Grada Mostara

- Matej Damjanović

Plivačica Lana Pudar i nogometaš Zrinjskog Nemanja Bilbija proglašeni su za najbolje sportaše Grada Mostara u 2023. godini u tradiciona­lnom izboru Sportskog saveza Grada Mostara.

Ispunjena dvorana

Ovog puta dvorana Queen u Mepasu bila je ispunjena do posljednje­g mjesta, za razliku od prošlogodi­šnje priredbe. Neslužbeno, najsportsk­iji grad u BiH imao se i ove godine čime pohvaliti.

- Pred nama je mnogo izazova, a vrhunac godine su Olimpijske igre u Parizu. Neću obećavati ništa, ali ću se truditi dati sve od sebe kako bih se što bolje pripremila i predstavil­a našu državu na najbolji mogući način. Ostaje nam vidjeti kamo će to odvesti - rekla je Lana Pudar prilikom primanja još jedne nagrade.

Voditelj se na trenutke šalio kako “nešto miriše na prvu olimpijsku medalju za BiH”, a publika je na te riječi uputila veliki pljesak. Bilo kako bilo, mlada Mostarka imala je godinu za pamćenje. Jednostavn­o, nije fer na leđa jedne tako mlade sportašice stavljati toliki teret očekivanja, ali u ovom trenutku Lana je, realno, i najveća uzdanica bh. sporta, koji se još uvijek nije okitio medaljom s Olimpijski­h igara.

Nemanja Bilbija prošle je godine sa Zrinjskim osvojio dvostruku krunu, a na putu do 8. naslova prvaka za mostarsku ekipu 33-godišnji napadač zabio je 24 gola te je bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva. U prošloj godini Bilbija i Zrinjski također su postigli najveći uspjeh bh. klupskog nogometa plasiravši se u grupnu fazu UEFA-ine Konferenci­jske lige kao prva ekipa iz BiH kojoj je uspjelo zaigrati grupnu fazu jednog europskog natjecanja.

- Ova nagrada mnogo mi znači. Mostar je za mene i moju obitelj kao drugi dom i mogu samo iznijeti pozitivne dojmove o ovih sedam godina provedenih ovdje. Bez podrške tima i Uprave ne bih bio tu gdje jesam. Prošla godina bila je izvanredna kako za mene tako i za Mostar i BiH. Uživali smo, nadam se da ste i vi, i planiramo ponoviti uspjeh i ove godine - poručio je Nemanja Bilbija prilikom primanja nagrade.

U mlađim kategorija­ma najboljim sportašima proglašeni su Nikola Dankić (Judo klub Herceg), Gabriela Raič (Judo klub Herceg), Ivan Miličević (Judo klub Herceg), Korina Džidić (Judo klub Borsa), Danis Harmandić (Klub vodenih sportova Orka), Ina imala je godinu za pamćenje. Jednostavn­o, nije fer na leđa jedne tako mlade sportašice stavljati toliki teret očekivanja. Nemanja Bilbija prošle je godine sa Zrinjskim osvojio dvostruku krunu, a na putu do 8. naslova prvaka za mostarsku ekipu 33-godišnji napadač zabio je 24 gola te bio najbolji strijelac domaćeg prvenstva

Marić (Judo klub Borsa). Najuspješn­ija ženska seniorska ekipa u 2023. godini je FK/NK Emina, dok je u muškoj konkurenci­ji to priznanje pripalo HŠK Zrinjski.

U mlađim kategorija­ma klupska priznanja pripala su Ženskom košarkaško­m klubu Zrinjski 2010 i Hrvatskom športskom klubu Zrinjski. Predsjedni­k Stolnoteni­skog kluba Mostar Dragan Palameta dobio je priznanje za sportskog radnika godine, a trener u Klubu vodenih sportova Orka Damir Đedović priznanje za najuspješn­ijeg trenera u 2023. godini.

Posebna priznanja

Sportski savez Grada Mostara dodijelio je i posebna priznanja istaknutim sportašima, sportskim djelatnici­ma, klubovima i pojedincim­a, i to za STK Mostar, Plesni klub Mo Stars, Anđelu Talić (priznanje za promociju triatlona i akvatlona), Teniski klub Mostar (priznanje za sportsku manifestac­iju godine, organizaci­ju Davis Cup meča BiH - Njemačka), KVS Orka Mostar. Nagrade za životno djelo dobili su dugogodišn­ji trener u Sveučilišn­om plivačkom klubu Zrinjski Marinko Ferenc i nekadašnji džudaš JK Hercegovac Enver Kukuruzovi­ć, poslije član JK Mostar, trener, sudac, instruktor. Dva spomenuta gospodina također su imala emotivne govore. Složili su se u jednome - mnogo im je lakše bilo plivati ili boriti se na tatamiju, gdje nikada nisu imali tremu, dok je trema bila prisutna za vrijeme govora kada su od svoga grada dobili priznanje za životno djelo. Sportaši se, po nepisanom pravilu, mnogo bolje snalaze u svom prirodnom okružju, ali svečanosti poput ove u organizaci­ji Sportskog saveza Grada Mostara, koja je bila vrhunska, svakako su dobar trenutak da se vrednuje sve ono što ti entuzijast­i čine za sport

• u svom gradu.

U mlađim kategorija­ma klupska priznanja pripala su Ženskom košarkaško­m klubu Zrinjski 2010 i Hrvatskom športskom klubu Zrinjski

Nagrade za životno djelo dobili su dugogodišn­ji trener u Sveučilišn­om plivačkom klubu Zrinjski Marinko Ferenc i nekadašnji džudaš JK Hercegovac Enver Kukuruzovi­ć

 ?? ?? MLADA MOSTARKA
MLADA MOSTARKA
 ?? ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia